Jönnek az MSI első kompakt folyadékhűtő szettjei

A kompakt folyadékhűtő szettek piaca egy új szereplővel bővült, ugyanis az MSI hivatalosan is bemutatta első megoldásait.

Jönnek az MSI első kompakt folyadékhűtő szettjei

Az MSI számos szegmensben képviselteti magát a piacon, így az alaplapok és a videokártyák mellett noteszgépeket, illetve asztali számítógépeket is kínál, sőt, még számítógépházakat, illetve gamereknek szánt kiegészítőket is találunk a kínálatban. Ahogy az az idei CES alkalmával tett bejelentések alapján sejthető volt, a vállalat a kompakt folyadékhűtő szettek felé is elkezdett kacsingatni, a piaci belépőre pedig már sor is került, ugyanis hivatalosan is bemutatkoztak a MAG CoreLiquid sorozat tagjai, amelyek ketten vannak: a 240 milliméteres hőleadó radiátort használó 240R, illetve a 360 milliméteres hőleadóval ellátott 360R.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Mivel a kompakt folyadékhűtő szettek piacát az Asetek szabadalmai uralják, így az MSI egy kreatív megoldással vágta ki magát a licencdíj-fizetés alól: a szivattyút nem a folyadékhűtő blokkba építették, hanem a hőleadó radiátorba. Ez a módszer a gyártó szerint a termék várható élettartamát is pozitív irányban befolyásolja, hiszen a szivattyúnak nem a legforróbb helyen kell üzemelnie; míg a háromfázisú motornak köszönhetően a rezgések mennyisége is csökken, a várható élettartam pedig növekszik.

Galéria megnyitása

A hőleadó radiátor esetében a két szélső részen fut a hűtőkörből kikerülő forró hűtőközeg, míg a lehűtött folyadék a középső csatornákon keresztül tér vissza a folyadékhűtő blokkhoz.

Galéria megnyitása

A blokkot és a radiátort speciális, háromrétegű cső köti össze, amely kelően rugalmas, a processzorra illeszkedő blokk oldalán lévő csatlakozók pedig elforgathatóak, így a csöveket hatékonyabban és kényelmesebben lehet elvezetni. A processzorra kerülő folyadékhűtő blokkra RGB LED alapú világítás, illetve egy sárkány logó került, ami 270 fokban elforgatható, így a logó mindig függőleges pozícióba állítható.

Galéria megnyitása

A szettekre dupla golyóscsapágyazással ellátott 120 milliméteres ventilátorok kerültek, amelyek az 500 és 2000 RPM közötti fordulatszám-tartományban üzemelnek, maximális légszállítási teljesítményük 78 CFM. A címezhető RGB LED alapú világítással ellátott légkeverők zajszintje 14,3 és 34,3 dB(A) között helyezkedik el, természetesen fordulatszámtól függően, statikus nyomásuk pedig 0,23 és 2,39 mmH2O között alakul, szintén fordulatszámtól függően. A szivattyú maximális fordulatszáma 4200 RPM, fogyasztása 4,08 W.

Processzorok terén az alábbi foglalatokra illeszkednek a sorozat tagjai:

  • Intel LGA 1150/1151/1155/1156/1200
  • Intel LGA 1366/2011/2011-3/2066
  • AMD Socket AM4/FM2+/FM2/FM1/AM3+/AM3/AM2+/AM2

A 360R modell extraként az AMD HEDT platformjaihoz is használható, vagyis TR4, az SP3, illetve sTRX4 támogatással egyaránt rendelkezik. Az új folyadékhűtő szettek várhatóan hamarosan megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban, azt azonban egyelőre nem árulta el a gyártó, az egyes szettek pontosan mennyibe kerülnek majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap