Jönnek a Gigabyte EAGLE sorozatú videokártyái?

A EEC bejegyzése alapján rengeteg EAGLE jelöléssel ellátott videokártya érkezik, az viszont egyelőre kérdés, hogy ezek minden térségben elérhetővé válnak-e.

Jönnek a Gigabyte EAGLE sorozatú videokártyái?

A Gigabyte a jelek szerint egy új almárkát vezet be a videokártya piacra, amely várhatóan az EAGLE nevet kapja. Erre utal ugyanis az EEC (Eurasian Economic Comission) adatbázisában található információ, amely alapján úgy tűnik, hogy az Aorus Gaming és a WindForce sorozatú videokártyák mellé érkező család nem kevesebb, mint 30 egyedi taggal indul hódító útjára. AMD fronton a Radeon RX 5700-as sorozat és a Radeon RX 5500 XT mellett a Radeon RX 5600 XT is szerepel a kínálatban, ami hivatalosan még nem mutatkozott be, de egyre több pletyka érkezik vele kapcsolatban.

Galéria megnyitásaAz EAGLE sorozatban persze nem csak AMD-s megoldások kapnak helyet, hanem Nvidia videokártyák is: gyakorlatilag a legfrissebb modellek mindegyike képviselteti magát, legyen szó GTX vagy RTX sorozatú megoldásról, egy kivétel azonban van: a GeForce RTX 2080 Ti hiányzik a sorból. Érdekesség viszont, hogy a GeForce GTX 2070 és a GeForce GTX 2080 egyaránt szerepel a listán, pedig ezeket elvileg nyugdíjazták a „Super” jelölésű újdonságok.

A pletykák szerint a GeForce RTX 2070 kivezetése azért késik, mert a Radeon RX 5700-as sorozat esetében gyártási nehézségek merültek fel, így a szükségesnél kevesebb termék készül. Ennek köszönhetően az Nvidia a GeForce GTX 2070 életben tartásával be tudja tölteni az így keletkező űrt a 400 és 500 dollár közötti ársávban, pont ott, ahol a GeForce RTX 2060 Super és a GeForce RTX 2070 Super között éppen van egy kis hely.

Arról egyelőre nincs hír, hogy az EAGLE sorozatú Gigabyte videokártyák pontosan mikor jelennek meg kereskedelmi forgalomban, valamint az is rejtély, kaphatóak lesznek-e minden régióban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap