Jön a ráncfelvarrott Nvidia Shield TV

Információink szerint erősebb lesz a megszokott gép, jobb képminőséggel tud majd szolgálni, és lesz egy kisebb társa is.

Jön a ráncfelvarrott Nvidia Shield TV

Az Nvidia még 2015-ben küldte bevetésre a Shield konzolt, ami leginkább androidos játékok futtatására szolgált volna, de a zöldek a piaci igények változását lekövetve, jó érzékkel módosították az eszköz célterületét. Mivel a konzolos tervek nem jöttek be, inkább a multimédiás részleget helyezte a középpontba a vállalat, és így a pályán tudott maradni, sőt mi több, egészen szép sikert ért el.

A Shield TV először 2017-ben kapott egy új kiadást, és most, 2019-ben pedig jöhet a következő frissítés. Az Amazonon és a Neweggen is megjelent idő előtt az új termék, amiről így szinte minden lényeges információ kiderült. Az Nvidia a megszokott Shield TV modell mellett bevetésre fog küldeni egy másik Shield eszközt is, ami a képességeit tekintve előre láthatólag ugyanazt fogja tudni, csak kisebb és egyszerűbb lesz a kialakítása, így nem fog hivalkodóan mutatni a modern, letisztult televíziók mellett. Ez a hengeres felépítésű Shield kevesebb csatlakozóval rendelkezik majd, USB például jelen állás szerint nem lesz rajta, hanem microSD kártya révén lehet majd hozzá tárhelyet biztosítani.

Galéria megnyitása

Az Nvidia 2015 óta nem módosította jelentősen a Shield TV alapját adó Tegra X1 rendszerchipet, mert az ilyen jellegű fejlesztéseket a vállalat őrlángra vette. Ennek ellenére az új eszközben már egy csiszolt megoldás lesz, a Tegra X1+. Az új rendszerchipről azt lehet tudni, hogy jobb gyártástechnológián készül, mint a 2015-ös egység, 16 vagy 12 nanométeres, és meg lettek emelve az órajelei. A Tegra X1+ nagyjából 25 százalékos gyorsulást hoz a jó öreg, Maxwell IGP-s Tegra X1 teljesítményéhez képest, ami nem különösebben mérvadó ilyen szinten, de a maga nemében egyébként pokolian gyors.

Érdekesség, hogy a Nintendo Switch ugyanezt a lapkát alkalmazza, de persze ettől még nem lehet a Switch játékait futtatni a Shielden más okokból. A rendszermemória 3 GB-os lesz, a tárhely pedig alapjáraton 16 GB marad.

Galéria megnyitása

A tervezők a 2019-es Shield TV-t már úgy alkották meg, hogy támogassa a Dolby Vision HDR legfejlettebb formáját. Itt már arról van szó, hogy a képminőség folyamatosan vezérelve lesz a jelenetek között a metaadatok felhasználásával, ennek köszönhetően elképesztő dinamikával tárulnak majd a támogatott filmek a nézők elé.

Az Nvidia mesterséges intelligenciát használva képes lesz a különböző felvételeket felskálázni is 4K HDR-re, ez akár 720p-s anyagokat is jelentősen szebbé varázsolhat. És számolni lehet már itt Dolby Atmos hangzásjavítóval, valamint a Dolby Digital Plus dekódolás is támogatott lett, szóval az audió részleg sem maradt fejlesztés nélkül.

Galéria megnyitása

Az új set-top-box mellé egy jobb kapcsoló jár majd, amin a korábbinál több gomb kapott helyet. A távvezérlőt ért fejlesztéseknek hála gördülékenyebben fog menni a kezelés, és bár a Shield TV-t Bluetooth-on fogja vezérelni, kapott egy infrás egységet is. A legtöbb televízió manapság már támogatja a Bluetooth-t, de a vezérlést még inkább a klasszikus módon szokás megoldani, ezért lett így tervezve a friss kapcsoló.

Mikrofonnal is rendelkezik ez a kiegészítő, hogy a hangutasítások továbbítása is kényelmesen menjen és biztosan célt érjen. Továbbá, ami még fontos, hogy került bele háttérvilágítás, így sötétben is jól használható lesz, és ezt a mozgásérzékelő fogja kezelni, így nem meríti majd le az elemet véletlenül.

Galéria megnyitása
Az új távirányító és a kompakt Shield TV

Az Nvidia Shield TV új változatai valószínűleg még ebben a hónapban forgalomba kerülhetnek. A Shield TV „Pro” 200 dolláros áron debütálhat, a szerényebb megoldás pedig 150 dollárba kerülhet majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap