Jön a Plextor szupergyors USB 3.0-s Blu-ray írója

A Plextor egy új külső Blu-ray íróval jelentkezik a piacon, amely USB 3.0-s és eSATA csatolófelületen keresztül képes kapcsolódni az adott asztali géphez vagy noteszgéphez. A 163 x 51,5 x 224,7 mm-es mérettel és 1200 gramm körüli súllyal rendelkező újdonság 12x-es maximális írási sebességet kínál a Blu-ray korongok számára, de ezen kívül DVD és CD lemezeket is írhatunk vele, ha szükséges. A PX-LB950EU típusjelzéssel ellátott termék LightScribe támogatással is bír, így az arra alkalmas adathordozók esetében a lemez tetejére monokróm ábrákat, illetve feliratokat is "égethetünk".

Jön a Plextor szupergyors USB 3.0-s Blu-ray írója

A Plextor egy új külső Blu-ray íróval jelentkezik a piacon, amely USB 3.0-s vagy eSATA csatolófelületen keresztül képes kapcsolódni az adott asztali géphez vagy noteszgéphez, de természetesen ezzel együtt az USB 2.0-s portokkal is kompatibilis. A 163 x 51,5 x 224,7 mm-es mérettel és 1200 gramm körüli súllyal rendelkező újdonság 12x-es maximális írási sebességet kínál a Blu-ray korongok számára, de ezen kívül DVD és CD lemezeket is írhatunk vele, ha szükséges. A PX-LB950EU típusjelzéssel ellátott termék LightScribe támogatással is bír, így az arra alkalmas adathordozók esetében a lemez tetejére monokróm ábrákat, illetve feliratokat is "égethetünk".

A lakk feketében pompázó házzal ellátott újdonság 8 MB-os pufferrel rendelkezik, maga az optikai meghajtó pedig úgy van kialakítva, hogy kevés rezgés kibocsátása mellett üzemelhessen. A csökkentett rezgés és a 8 MB-os puffer jóvoltából a meghajtó igen pontosan dolgozik még nagy írási sebesség alkalmazásakor is, Blu-ray filmek lejátszásakor pedig halk működésének köszönhetően nem teszi tönkre a mozi élményt. Az újdonság a gyártó hivatalos weboldalán található információk alapján az alábbi írási és olvasási sebességeket kínálja a különböző adathordozó korongok esetében:

BD média

[list type="unordered"]

[*]BD-R:    12X-es maximális írási sebesség,

[*]BD-R DL:   8X-os maximális írási sebesség,

[*]BD-RE / BD-RE DL:  2X-es maximális írási sebesség,

[*]BD-ROM SL / DL:  8X-os maximális olvasási sebesség.

[/list]

DVD média (Olvasás/Írás)

[list type="unordered"]

[*]DVD±R:   8X-os maximális sebesség,

[*]DVD±R DL:  8X-os maximális sebesség,

[*]DVD+RW:  8X-os maximális sebesség,

[*]DVD-RW:  6X-os maximális sebesség,

[*]DVD-RAM:  12x-es maximális sebesség,

[*]DVD-ROM:  16X-os maximális olvasási sebesség.

[/list]

CD média (Olasás/Írás)

[list type="unordered"]

[*]CD-R:   48X-os maximális sebesség,

[*]CD-RW:  24x-es maximális sebesség,

[*]CD-ROM:  48X maximális olvasási sebesség.

[/list]

Az új külső Blu-ray íróhoz a gyártó mellékeli a Cyberlink Blu-ray és DVD lejátszó alkalmazását, amely 3D támogatást is nyújt, de a termékhez ezen kívül természetesen a Plextor saját, PlexUTILITIES névre keresztelt alkalmazás csomagja is jár. A PX-BL950UE várhatóan még ebben a hónapban megjelenik az üzletek polcain, ajánlott végfelhasználói ára pedig 180 angol font magasságában fog elhelyezkedni. A Plextor az újdonságra két év garanciát vállal.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward