Jön a Plextor első SATA 6 Gbps-os SSD családja

Jön a Plextor első SATA 6 Gbps-os SSD családja

A Plextor bemutatta legfrissebb SSD meghajtó családját, amelynek tagjai mindannyian SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel érkeznek. Az M2S névre keresztelt SSD család a tervek szerint jövő hónap folyamán kerülhet az üzletek polcaira.

Az új SSD meghajtók mindannyian 2,5 hüvelykes formátummal rendelkeznek és szokás szerint alumínium házban foglalnak helyet. Az adattárolók 64 GB-os, 128 GB-os és 256 GB-os változatban kerülnek a boltok polcaira és a Marvell új SSD vezérlőjét alkalmazzák. A 88SS9174-es vezérlő jóvoltából a friss SSD meghajtók maximális olvasási sebessége 480 MB/s-os, míg a maximális írási sebesség 330 MB/s-os értéket képviselhet, de azt már most hozzá kell tennünk, hogy ezek az adatok modellenként változnak majd.

A fent említett sebesség értékek csak a 256 GB-os példányra vonatkoznak, 128 GB-os társa már csak 420 MB/s-os maximális olvasási- és 210 MB/s-os maximális írási sebesség elérésére lesz képes. A 64 GB-os modell esetében még rosszabb  a helyzet, ugyanis a maximális olvasási sebesség itt már csak 370 MB/s-os, míg a maximális írási sebesség 110 MB/s-os értéket képvisel.

A SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel érkező termékek 128 MB-nyi DDR3-as gyorsítótárral és TRIM támogatással állnak a felhasználók rendelkezésére. Az MLC típusú NAND Flash chipek köré épülő M2S SSD meghajtók három év garanciával kerülnek forgalomba, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mennyibe fognak kerülni. A hónap végén, de legkésőbb március elején várhatóan ez utóbbi információról is lehull majd a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward