Jön a Cryorig kompakt, de ütős processzorhűtője

Az újdonság 100 wattos hűtőteljesítményt kínál, hatásfoka és zajszintje pedig sokkal jobb, mint a gyári Intel vagy AMD processzorhűtőké.

Jön a Cryorig kompakt, de ütős processzorhűtője

A Cryorig legújabb processzorhűtőjével ezúttal azokat a konfigurációkat veszi célba amelyekben a rendszer kompakt kialakítása miatt csak nagyon alacsony processzorhűtő fér el. Az idei Computex alkalmával már megmutatta újdonságát a gyártó, ám a termék hivatalos megjelenésére egészen máig kellett várni.

A szóban forgó újdonság a Cryorig C7-es modell, ami rettentően kompakt felépítéssel érkezik: a gyári Intel processzorhűtőhöz képest csak két milliméterrel magasabb, hűtőteljesítménye és zajszintje viszont egyaránt jobb nála. Utóbbit remekül szemlélteti, hogy a gyártó szerint mind az Intel, mind pedig az AMD gyári processzorhűtőihez képest 25%-kal jobb hűtőteljesítményt és 20%-kal alacsonyabb üzemi zajszintet kínál az újdonság, ami azért már nem elhanyagolható előny.

A pici processzorhűtő 97 x 97 milliméteres alapterülettel rendelkezik, magassága pedig 47 milliméter, így a legtöbb Mini-ITX számítógépházba gond nélkül beszerelhetjük. Az alacsony C7-es modell a memóriafoglalatokkal és a legfelső PCI Express slottal sem kerül összetűzésbe. Az adott processzor által termelt hőt négy darab hatmilliméteres hőcső vezeti el a 0,4 milliméter vastag lamellákhoz, amelyekből összesen 57 darab van a hűtőtömbben, egymástól 1,2 milliméteres távolságokra elosztva.

A hűtőtömb felett egy 92 milliméteres átmérőjű, mindössze 15 milliméter vastag, PWM támogatással is ellátott ventilátort találunk, ami a percenkénti 600-as és 2500-as közötti fordulatszám-tartományban dolgozik. A 62 grammos ventilátor maximális üzemi zajszintje nem több 30 dB(A)-nél, léghozama pedig maximum 40,5 CFM lehet.

A 357 grammos processzorhűtő nikkelezett réz talpazattal érkezik, hűtőteljesítménye pedig 100 watt. A terméket az Intel LGA-1150/1151/1155/156-os processzorfoglalatai mellett az AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2/FM2+ processzorfoglalataira is gond nélkül fel lehet szerelni a mellékelt tartozékok segítségével.

A Cryorig C7 várhatóan még ebben a hónapban elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 29,99 euró lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward