Jól felszerelt 4K-s üzleti monitor NEC-módra

Az új monitor kapott töltésre is használható USB-C portot, kerete pedig elég vékony ahhoz, hogy többmonitoros rendszer része lehessen.

Jól felszerelt 4K-s üzleti monitor NEC-módra

Egy új MultiSync sorozatú NEC monitor érkezett, amely 27 hüvelykes képátlójú UHD IPS paneljével, USB-C portjával, valamint vékony keretével próbálja magát belopni az irodai, illetve az átlagfelhasználók szívébe. A MultiSync EA271U-BK típusjelzést viselő monitor az energiatakarékos működésre is nagy hangsúlyt fektet, ebben pedig egy speciális jelenlét-érzékelő segíti (Human Sensor), amely automatikusan csökkentett fényerőre vált, vagy éppen készenléti állapotba küldi a monitort, ha a felhasználó bizonyos időre magára hagyja a terméket. A kívánt időtartam természetesen konfigurálható, így csak akkor lép energiatakarékos módba, illetve készenléti állapotba a monitor, amikor tényleg szükséges.

Panel terén egy 10-bites, azaz 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes megoldással van dolgunk, amely IPS alapokon nyugszik és 60 Hz-es maximális képfrissítési ráta mellett dolgozik. A 3840 x 2160 pixeles natív felbontással rendelkező 27 hüvelykes panel 178 fokos betekintési szögeket kínál, maximális fényerőssége 350 cd/m2, tipikus kontrasztaránya pedig 1000:1 értéket képvisel. A panel színhűségére jellemző, hogy az sRGB színteret 100%-ban, az AdobeRGB színteret 78,1%-ban, az NTSC színteret pedig 75,1%-ban képes lefedni, ami a célközönség igényeinek maradéktalanul megfelel majd valószínűleg. A panel GtG válaszideje 5 ezredmásodperc.

Galéria megnyitása

Noha a gyártói weboldalon mindössze 1 milliméteres vastagságról tesznek említést, a fotók alapján ennél azért picit szélesebb lesz a két oldalsó, illetve a felső keret, de így is a vékonyabb megoldások táborát erősíti majd a NEC megoldása. A keskeny keret jóvoltából az új monitor kiválóan alkalmas többmonitoros megjelenítő rendszer építésére, az egyes monitorok beállításait pedig a ControlSync szoftver segítségével tudjuk szinkronba hozni. A kijelző fényerősségének automatikus beállítását egy fényérzékelő segíti, ami az adott fényviszonyokhoz optimalizálja a kijelző működését. Maga a W-LED háttérvilágítás egyébként villódzás-mentesen, csökkentett kékfény-kibocsátással dolgozik, vagyis segít a szemek kímélésében.

Videó bemenetek terén egy DisplayPort 1.2-es, és két HDMI port áll rendelkezésre. Utóbbiakról nem ad bővebb információt a hivatalos weboldal, de a digitális felhasználói kézikönyvből kiderül, hogy egy HDMI 1.4 és egy HDMI 2.0 szabványú videó bemenetről van szó. Ezeken felül egy USB-C portot is kapunk, ami a DP Alt Mode keretén belül DisplayPort 1.2-es videó bemenetként és adatátviteli portként egyaránt használható, sőt, még az adott noteszgép akkumulátorát is képes tölteni, méghozzá maximum 60 wattos teljesítménnyel, ami egy tipikus 13,3 hüvelykes noteszgép számára pont elegendő. A csatlakozók között találunk még egy háromportos USB 3.0-s hubot, illetve egy 3,5 milliméteres Jack Audió csatlakozót is. A videó bemenetekhez természetesen PiP (kép a képben), illetve PbP (kép a kép mellett) támogatást is kapunk.

Galéria megnyitása

A két darab 1wattos beépített hangszóróval érkező monitor egy remekül testreszabható állványt kapott, ami a kijelző döntését (-5/+35 fok), elforgatását (+/- 170 fok) és magasságának állítását egyaránt lehetővé teszi (0-150 mm), sőt, még Pivot/Portré módot is biztosít. A monitor tipikus üzemmódban 38 wattot fogyaszt, csúcsfogyasztása 150 watt lehet, üresjáratban azonban 0,29 wattal is beéri.

A MultiSync EA271U már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára 699 dollár. Az újdonsághoz igény szerint hardveres színkalibrátort, illetve árnyékolót is kérhetünk, természetesen némi felárért cserébe.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap