Jöhetnek a Radeon RX500X sorozatú videokártyák?

Rejtélyes aloldalak jelentek meg az AMD hivatalos weboldalán, amelyek négy új videokártya érkezésére utalnak.

Jöhetnek a Radeon RX500X sorozatú videokártyák?

Az AMD hivatalos weboldalán érdekes aloldalak jelentek meg, amelyek új videokártyák érkezésére utalnak. A Reddit felhasználói által tetten ért újítással kapcsolatban egyelőre kevés információ áll rendelkezésre, de az már tudható, név szerint pontosan milyen videokártyák érkeznek.

Az aloldalak alapján Radeon RX 580X, Radeon RX 570X, Radeon RX 560X és Radeon RX 550X jelölésű modellek jelenhetnek meg a nem is oly távoli jövőben. A szóban forgó videokártyákhoz tartozó oldalak még nem tartalmazzák a specifikációkat, így egyelőre csak találgatni lehet, mit jelenthet az „X” jelölés. Az viszont mindenképpen érdekes, hogy az összes jelenlegi Radeon RX 500-as sorozatú videokártyából készül „X” jelölésű változat, ami új revíziójú GPU-k érkezésére utal.

A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a meglévő grafikus processzorok új, fejlettebb gyártástechnológiával készülő variánsai jelenhetnek meg az „X” jelölésű videokártyákon. Ezek magasabb órajelen ketyeghetnek, így nagyobb teljesítményt nyújthatnak, mint normál társaik, ugyanakkor arra is van esély, hogy a fedélzeti memóriát is gyorsabbra cserélik. Egyes feltételezések szerint akár a Ryzen sorozatból ismerős XFR technológiához hasonló megoldás is helyet kaphat majd az új videokártyákon, így terheltségtől, hőfokoktól és fogyasztástól függően egy-egy időre a maximális boost órajelet is túlléphetni a GPU, ami segít a teljesítmény növelésében. Akárhogy is, mivel sorozatváltás nem történik, azaz továbbra is RX500-as sorozatú videokártyákról beszélhetünk, radikális változásokra nem számíthatunk, csak némi frissítésre, ami segít a teljesítmény növelésében.

Mivel az aloldalak már megjelentek a hivatalos weboldalon, biztosra vehetjük, hogy rövidesen kiderül, mit is takar az „X” jelölés.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward