Jöhet még Dead Space, nem lesz évente Battlefield

A Visceral Games-t ugyan teljesen leköti a Battlefield: Hardline és a Star Wars, de a Dead Space sem veszett el végleg.

Jöhet még Dead Space, nem lesz évente Battlefield

A Visceral Games valami egészen egyedi és fantasztikus élményt hozott össze az előző generációban a Dead Space-szel. Aztán úgy tűnik, hogy az Electronic Arts gépezete ezt a stúdiót is összezúzta, majd kiköpte - a csapat veteránjainak egy jelentős része ma már a Sledgehammer Gamesnél fejleszti az új Call of Duty-t, akik pedig maradtak, elkezdtek a Battlefielden dolgozni.

Nem lesz minden évben Battlefield

Persze Steve Papoutsis, a Visceral vezetője ragaszkodik a történethez, mely szerint nem az EA kényszerítette rájuk a Battlefield-franchise folytatását. Ahogy arról már írtunk, Steve Papoutsis és a DICE-t irányító Karl-Magnus Troedsson három éve találkoztak Barcelónában egy céges rendezvényen, ahol sokat beszélgettek a Battlefieldről. Papoutsis itt vezette elő ötletét egy rendőrös-bűnözős epizódról - amihez hasonlót már 2001 óta szeretett volna készíteni a DICE is, még prototípusaik is vannak belőle, Urban Combat néven.

Troedsson belement a dologba, egy feltételt szabott: a Visceralnak el kell készítenie egy DLC-t a Battlefield 3-hoz, hogy igazán megértsék, mitől is lesz jó ez a játék. A Visceral teljesítette a kérést: ez lett a Battlefield 3: End Game.

A Battlefield: Hardline pontosan egy évvel a Battlefield 4 után érkezik, ez azonban nem jelenti azt, hogy innentől minden évben jön egy új rész, erősítette meg Patrick Söderlund, az EA stúdióinak legfelsőbb vezetője. Persze, mi tudjuk, hogy érti: a jövő évtől kezdve vélhetően a Star Wars: Battlefront és a Battlefield váltja majd egymást, néha évközben megszórva egy kis Titanfallal.

Lehet még Dead Space

Söderlund arról is beszélt, hogy szeretik hagyni a stúdióikat, hogy azt csinálják, amihez kedvük van. "Jelenleg hatalmas a lelkesedés a Visceralon belül a Battlefield: Hardline, és az egyelőre be nem jelentett Star Wars-játékkal kapcsolatban" - mondta.

"Fogunk-e még valaha Dead Space-t csinálni? Szerintem igen. De amikor eljutunk odáig, meg kell néznünk, mitől voltak sikeresek az előző epizódok, és hogyan tudjuk mindezt átalakítani az új generációra. De ne legyen félreértés: jelenleg egyáltalán nem dolgozunk új Dead Space-en, csupán azt mondom, hogy mindenképpen van rá lehetőség, hogy a jövőben visszatérhessen majd a sorozat."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward