Jöhet egy horrorisztikus XCOM-klón?

Az Othercide ugyanis pont ezt ígéri, elképesztő látványvilággal.

Jöhet egy horrorisztikus XCOM-klón?

A Game Developers Conference egyik meglepetésének tűnik az Othercide névre keresztelt játék, amit a készítői egyfajta XCOM-stílusú anyagként írnak le, csak éppen egy nagyon sötét, horrorisztikus világban. Ez egy olyan korrupt, kegyetlen világ, ami a hagyományos dimenziónkon kívül létezik, és ahol rémálomszerű szörnyek hordái akarják megsemmisíteni az emberiséget.

Természetesen nekünk kell majd  felvenni a harcot velük, mégpedig a Daughters nevű misztikus harcosok csapatát irányítva. Az irányítható egységeink alapvetően három harcos típus közül kerülnek ki: Blademaster, Soulsinger és Shieldbearer, amiből valamennyire lehet következtetni a várható funkciójukra, de ezt egyelőre még nem részletezték a fejlesztők. 

Azt viszont kiemelték, hogy egyáltalán nem biztos, hogy mindenki túléli, ugyanis a játék része lesz a permadeath, ami mellett rogulite-stílusú játékelemeket és kőkemény küldetéseket ígérnek, melyeket limitált mennyiségű erőforrásból kell megoldanunk.

"Minden döntésed következményekkel fog járni, legyen szó erőforrásokról, vagy vérről. Próbálj meg minél tovább kitartani a szörnyű ellenségekkel szemben, miközben halálos döntéseket hozol meg. Azonban a kudarc sem mindennek a vége: új dolgokat tudsz meg, és új lehetőségeid nyílnak meg, az áldozat pedig közelebb hoz a sikerhez" - szól a hivatalos szöveg.

A játék egyik leginkább szembetűnő tulajdonsága az elképesztően hangulatos, szürkeárnyalatos látványvilága, amit néhol piros szín változtat meg. A játékmenet kapcsán az Initiative Sequence System nevű rendszert emelték ki, amivel a játékosok megszakíthatják a bejövő támadásokat, és késletetett akciókat adhatnak meg, amikor később hajtódnak végre az adott körben. Menet közben a karaktereink szintet lépnek, új képességeket kapnak, és a legyőzött ellenfelek emlékeit is összegyűjthetik, amik szintén extra erőd adnak nekik.

Az Othercide a fejlesztők ígérete szerint valamikor az év második felében kerülbet be a Steam korai hozzáféréses rendszerébe.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap