Jöhet az olcsóbb hajtogatható Galaxy Fold Lite

A Samsung még ebben az évben jelentősen lentebb faragot áron dobhat piacra hajtogatható mobilt.

Jöhet az olcsóbb hajtogatható Galaxy Fold Lite

Kiszivárgott információk szerint a Samsung azon dolgozik, hogy a Galaxy Fold mintáját alapul véve egy olcsóbb készüléket dobjon piacra hajtogatható megjelenítővel ellátva. Egyelőre még nem lehet tisztán látni, hogy milyen eszközre számíthatunk majd, de már körvonalazódik, és valóban jóval alacsonyabb ára lehet majd még a Galaxy Z Flipnél is.

Az egyelőre csak Galaxy Fold Lite néven emlegetett mobiltelefon 1100 dolláros áron kerülhet majd a boltokba, miután a Galaxy Fold tavaly közel 2000 dollárért cserébe volt megvásárolható, a Galaxy Z Flip pedig 1500 dolláros összegbe kerül. Mai árfolyamon számolva 360 ezer forint lehetne a Galaxy Fold Lite, ami persze továbbra is elképesztően sok pénz, de ennyire alacsony összegért nem lehet semmilyen hajtogatható terméket vásárolni, ezek 500 ezer forint körül indulnak jelenleg.

A Samsung alacsonyabb árazású terméke előre láthatólag kisebb képernyőket vonultat majd fel, mint a tavaly bemutatott Galaxy Fold. A belső panelje pedig nem a Galaxy Z Flipnél látott UTG „üvegréteggel” lesz lefedve, hanem más anyaggal. Valószínűleg a Galaxy Foldnál alkalmazott plasztik felület köszönhet majd itt vissza. És a képátlók pedig elképzelhető, hogy csökkenni fognak valamelyest, hogy alacsonyabb legyen az előállítási költsége a masinának. Főleg a külső kijelző az, ami kisebbre cserélődhet.

Galéria megnyitása

Az a hír járja, hogy kizárólag 4G LTE támogatással szolgálhat majd a mobiltelefon, ami azért még nem egy komoly kompromisszum. Arról nincsen biztos információ, hogy milyen rendszerchip kerülhet majd az eszközbe. Egy kódrészlet arra utal, hogy a Snapdragon 865-öt alkalmazhatja a szerkezet, de ez eléggé meglepő lenne. Szóval ezen a ponton azért ködös a dolog. Az eszköz elérhető lehet akár 256 GB-os tárkapacitással is.

Alumínium és üveg lehet a termék külső burkolata, és két színben kerülhet forgalomba az eszköz, fekete és lila alkothatja a palettát. A megjelent információk szerint globálisan elérhető lesz a szerkezet, szóval széles közönségnek szánhatja majd a Samsung.

A Xiaomi egyébként még tavaly belengetett egy olyan hajtogatós okostelefont, amit a vállalat 1000 dolláros ajánlott fogyasztói áron kínált volna, de a jelek szerint ez nem jött össze. A Xiaomi általában képes megmutatni, hogyan lehet költséghatékony okostelefont készíteni, de azért a hajtogatható dizájn megalkotását talán túlzottan egyszerűnek vélte.

A nagy gyártók közül ez eddig csak a Samsungnak, a Huawei-nek és a Motorolának (Lenovo) sikerült ez a kihívás. Ezek a cégek tudtak olyan megoldást készíteni, ami kereskedelmi forgalomban is megállja a helyét. (És egyik terméknek a bevezetése sem volt teljesen gondtalan.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap