Jöhet az első mobil 10 GB RAM-mal

Jöhet az első mobil 10 GB RAM-mal

Állítólag az Oppo lehet az, aki a világon elsőként dob piacra olyan okostelefont, amibe a rendszermemória kapacitása kétszámjegyű, egészen pontosan 10 GB-os. A kínaiak a nyáron leleplezett Find X csúcsmodellből hozhatnak ki egy olyan kivitelt, ami minden eddiginél kövérebb RAM-ot vonultat fel.

Az Oppo Find X eredetileg 8 GB-nyi rendszermemóriával és 256 gigás tárkapacitással lépett a színre júniusban, augusztusban pedig megjelent a Find X Lamborghini limitált kiadás, ami egyebek mellett 512 GB-ra növelt tárhellyel szolgált. Most pedig nagyon úgy fest, hogy jöhet egy újabb különleges változata a motorikusan működtetett kamerákkal rendelkező szerkezetnek, amiben nem háttértárból, hanem RAM-ból lesz az eddiginél is több. A napokban a kínai TENAA-nál járt egy olyan Oppo Find X modell, amiben a hatóságok dokumentációja szerint 10 GB-nyi memória volt, a háttértára pedig 256 GB-os méretet öltött, amiből arra lehet következtetni, hogy nem a Lamborghini Find X-ből készül egy még különlegesebb változat.

Galéria megnyitása

Az Android operációs rendszer kétségtelenül szereti egyébként a memóriát, egy jól működő alapgépnek (ami nem az Android Gót futtatja) nem árt legalább 2 GB RAM-mal szolgálnia, viszont 4 GB felett már szinte teljesen mindegy, mennyi RAM kerül a készülékbe, mert észszerű keretek között nem fog elfogyni. Több gyártó is bemutatott idén 4 GB-nyi rendszermemóriával szerelt felsőkategóriás modellt (pl. Samsung Galaxy S9, de ennyiről indul az Xperia XZ3 és az LG G7 ThinQ is), szóval azt biztosan nem lehet mondani, hogy ideje lesz már a 10 GB-os RAM-mal szerelt eszköz érkezésének. Mindazonáltal ez egy jó sansz az Oppónak, hogy elmondhassa magáról, ő volt, aki ezt elsőként meglépte – és valószínűleg nem ez lesz az utolsó ilyen konstrukció. Azt nehéz megmondani, hogy mikor bukkanhat fel a különleges szerkezet, de mivel a TENAA már áldását adta rá, a következő hetekben színre léphet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap