Jogi csatározás indult Randy Pitchford és volt ügyvédje között

Az ügyben érintett egy csomó bónusz pénz, valamint a pornó is.

Jogi csatározás indult Randy Pitchford és volt ügyvédje között

Elég csúnyának tűnő jogi csatározás indult Randy Pitchford, valamint a Gearbox Software egykori ügyvédje, Wade Callender között. Callendert (aki nyolc évig képviselte a céget) többek között szerződésszegéssel vádolják, valamint azzal, hogy a céges bankkártyáját több esetben is a személyes költéseire használta fel.

A dokumentumokból kiderül, hogy Randy Pitchford azzal vádolja az ügyvédet, hogy többször is kölcsön kért tőle, többek között 300 ezer dollárt házépítésre, autóvásárlásra, valamint egy MBA-képzés befejezésére, majd az erről készült bizonyítékokat megsemmisítette.

Callender cserébe azt mondja, hogy Pitchford egy titkos megállapodást kötött a Take-Two-val, aminek értelmében a kiadó előre átutalt neki 12 millió dollár bónuszt, ráadásul Pitchford saját kft-jének, a Pitchford Entertainment Media Magic LLC-nek a számlájára. Az ügyvéd szerint ráadásul azért visszás a dolog, mert ezt a 12 millió dollárt a Borderlands majdani sikerének terhére kapta Pitchford, ami azt jelentette, hogy amíg a játék ezt vissza nem termelte haszonban, addig a többi alkalmazott nem számíthatott semmilyen bónuszra vagy részesedésre a játék profitjából.

De itt még nem ért véget a dolog. Pitchford még tavaly egy étteremben felejtett egy pendrive-ot, amin (mint kiderült) pornófilmeket találtak. Callender azzal vádolja Pitchfordot, hogy ezek fiatalkorú lányokról készült anyagok voltak, ami természetesen illegális. A Gearbox vezetője szerint azonban már tavaly sikerült tisztázni, hogy ezek az "Only 18" kategóriában készült, házikamerás felvételek voltak, így nem ütközik a törvénybe.

Pitchford és a Gearbox úgy reagált, hogy mindössze egy régi, sértett alkalmazott bosszúhadjáratáról van szó, aki pénzt akar kicsikarni a pereskedés által. Pitchford szerint egyértelmű, hogy ők fogják megnyerni az ügyet, de egyelőre további részleteket nem közölhet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap