Jobb felbontású textúrákat kap a PC-s GRID Autosport

A Codemasters szebb textúrákkal és jobb minőségű effektekkel kényezteti a PC-s játékosokat.

Jobb felbontású textúrákat kap a PC-s GRID Autosport

A Codemasters nem viccelt akkor, amikor azt mondta, hogy az új GRID Autosport fejlesztésénél a vezető platform a PC. Richard Kettlewell, a játék egyik vezető programozója szerint az alapvető felfogás is megváltozott a stúdiónál: "A múltban azt mondtuk, hogy ha valamit nem tudunk megcsinálni konzolon, akkor egyáltalán nem is csináljuk meg. Most pedig azt mondjuk, ha nem lehet megcsinálni konzolon, akkor megcsináljuk PC-n".

Ennek szellemében a játék egy magas felbontású textúracsomagot kap PC-n, melyet a megjelenéskor külön kell majd letöltenünk a Steamről. Ennek a mérete egyébként kezdetben 30GB volt, ám némi optimalizálással sikerült leszorítani 5GB-ra. A teljes telepítés így 16GB-ot foglal PC-n. Kettlewell szerint a jobb textúrákra mindenképp szükség volt, több okból is. Egyrészt 1080p-s felbontásban, illetve afölött némileg széteshetett volna a kép, ha nem készítenek magasabb felbontású textúrákat. A másik pedig, hogy kiemelkedő részletességet akartak elérni az autók külsejénél: direkt olyan kamerabeállításokat használnak majd, amik kiemelik például a gyönyörű fényezést. Ezen kívül a PC-s verzió magasabb felbontású árnyékokat, jobb minőségű tükröződéseket és szebb bevilágítást is kap.

Ami a megjelenítést illeti. A játék 30fps-sel fut konzolon, PC-n pedig nyilván konfigurációtól és beállítástól függ. Mindenesetre a GRID Autosport támogatja a 4K-s felbontást, sőt a többmonitoros konfigurációkat is, így teljes szimulátorélményben lehet részünk - a kormányok támogatása pedig alapvető.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward