Shop menü

JOBB AKKUMULÁTOR ÉS KÉPERNYŐ KERÜLHET A STEAM DECKBE

Viszont a hardver érdemben nem fog erősödni a közeli jövőben.
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Jobb akkumulátor és képernyő kerülhet a Steam Deckbe

A Steam Deck két vezető tervezője, Lawrence Yang és Pierre-Loup Griffais nyilatkoztak arról, milyen fejlesztéseket terveznek a nagyon sikeres hordozható konzollal kapcsolatban.

Az úriemberek szerint a Valve folyamatosan bütyköl valamit a Steam Decken, és a jövőben szeretnék, ha a készülék hosszabb üzemidővel rendelkezne, így tehát előfordulhat nagyobb akkumulátor alkalmazása. Ezen kívül arra is ígéretet tettek, hogy könnyebb lesz cserélni az akksit. Ez jelenleg azért problémás, mert elég sok ragasztóval van a házhoz rögzítve, és ugyan a tervezők az eredeti megjelenés óta már valamelyest javítottak a helyzeten, még mindig nem tartják megfelelőnek a javíthatóságot.

A képernyővel kapcsolatban nem árultak el részleteket, pusztán annyit mondtak, hogy valami jobbat szeretnének. A teljesítmény viszont nem fog változni a közeli jövőben, a most használt AMD-alapú, egyedi tervezésű SoC APU-egység viszonylag sokáig megmarad majd. A tervezők szerint ugyanis most fontosabb az állandóság, hogy a játékosok is pontosan tudják, mire számíthatnak, és hogy a fejlesztők is megfelelően be tudják lőni a játékaikat a Steam Deckre.

A Valve szerint nem jelent problémát, hogy bizonyos (főleg kínai) konkurensek az AMD Ryzen 6800U APU-val szerelik a saját hordozható gépeiket. Ez az APU ugyan erősebb, mint a Steam Deck APU-ja, viszont az utóbbi a Valve szerint hatékonyabb és jobb a fogyasztás / teljesítmény mutatója. Míg a Steam Deck APU-ja maximálisan körülbelül 29 wattot fogyaszt, addig a Ryzen 6800U felmehet 45 wattig is, ez pedig hamar leszívja az akkumulátort.

Ezen kívül elmondták, hogy a Valve nem konkurenciát lát ezekben a termékekben, hanem inkább együttműködne velük, amennyiben például a SteamOS és a Steam ökoszisztémáját szeretnék használni.

A Valve tehát amellett, hogy apróságok tekintetében bütyköl a hardveren, inkább a szoftveres fejlesztésekre fekszik rá. Hamarosan érkezik majd a lehetőség, hogy a felhasználók megoszthassák az egyes játékokban használt beállításaikat másokkal, valamint érkezik a Bluetooth audio esetében egy opcionális új kodek, ami rosszabb hangminőséget kínál majd, viszont csökkenti a késleltetést, ami a mostani magas minőségű kodekkel tapasztalható.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére