JMicron tulajdonrészre pályázik a Kingston

JMicron tulajdonrészre pályázik a Kingston

A memóriamoduljairól és az SSD meghajtóiról ismert Kingston a legfrissebb hírek szerint tulajdonrészt szeretne vásárolni a JMicron-ban, amely SATA vezérlők és SSD vezérlőchipek gyártásával foglalkozik. A JMicron SSD vezérlőiről korábban igen rossz véleménnyel volt a piac, ugyanis a gyártó SSD vezérlő chipjei teljesítmény és szolgáltatások tekintetében a piacon lévő egyéb gyártók vezérlőihez képest gyengén szerepeltek, ám az utóbbi időben szerencsére sokat javultak a vállalat SSD vezérlői, így nem is panaszkodnak rájuk.

A cég illetékesei a napokban egy speciális befektetői találkozót hívnak össze, amelynek keretein belül az új befektetésekkel kapcsolatban folytatnak majd tárgyalásokat az illetékesek. A Kingston célja, hogy a JMicron-ban részesedést szerezhessen, ám azzal kapcsolatban, hogy a cég mekkora tulajdonrészben gondolkodik, egyelőre nem állnak rendelkezésre információk. Ezzel a lépéssel a Kingston és a JMicron partnerkapcsolata a jelenleginél jóval szorosabbá válik majd, ami azt jelenti, hogy a nem is oly távoli jövőben még több olyan Kingston SSD meghajtóval találkozhatunk a piacon, amelyekben a JMicron vezérlői teljesítenek szolgálatot.

Az SSD meghajtókhoz készített NAND Flash vezérlőchipek piacán a Marvell és a SandForce megoldásai hódítanak, de a belépő szintet megcélzó SSD-k belsejében 2010 folyamán nagyrészt JMicron vezérlőkkel találkozhattunk, amelyekről a korábbinál szerencsére jobb véleménnyel vannak a felhasználók és a tesztelők. Az elemzők szerint 2010 folyamán több, mint egymillió SSD vezérlőchipet szállított le a JMicron, amelyeknek több, mint 30%-a kapott helyet a Kingston különböző SSD meghajtóiban. A két gyártó közötti partnerkapcsolat erősödésével ez az arány tovább növekedhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward