Jim Keller máris távozik az Inteltől

A hivatalos tájékoztatás alapján személyes okok állnak a döntés hátterében, ám ezeket nem részletezték.

Jim Keller máris távozik az Inteltől

Az Intel még 2018-ban csábította magához Jim Kellert, aki igen ismert és elismert szakember hírében áll. Ő segített az AMD-nek a ZEN architektúra alapjainak letételében, ám két éve az Intelhez igazolt át egyenesen a Teslától, hogy a vállalatnak segítsen kitalálni abból a gödörből, amibe az elmúlt évek folyamán kerültek, főként a 10 mn-es csíkszélességgel kapcsolatos nehézségek miatt, ezek ugyanis kényszerpályára állították a processzorfejlesztő részleget, hiszen sokkal tovább kellett 14 nm-en maradnia a vállalatnak, mint azt korábban tervezték.

Jim Keller eddig a Technology, System Architecture and Client Group vezetőjeként dolgozott, ahol sok fontos feladatot kaphatott, ám ezekkel kapcsoltban konkrétumok egyelőre még nem igazán láttak napvilágot. Az biztos, hogy az általa elvégzett munka meghatározó szerepet tölt majd be az elkövetkező évek során az Intel processzor-ágazatában, illetve egyéb területeken is, ám ezt Jim Keller már csak a partvonalon kívülről figyelheti majd, ugyanis 2020. június 11-től kezdve már nem ő tölti be az említett szerepkört. Távozása mögött személyes okok állnak, amelyekkel kapcsolatban semmi konkrétumot sem tartalmaz a hivatalos tájékoztatás. Az viszont kiderült, hogy Jim Keller távozása nem lesz azonnali: az elkövetkező hat hónap során tanácsadóként továbbra is segíteni fogja a vállalat munkáját, így az általa keletkező űrt új szakemberekkel töltik be.

A fenti lépés igazából nem szokatlan, hiszen Jim Keller többnyire csak pár évet tölt egy vállalatnál – addig dolgozik ott, amíg sikerül beindítania egy fordulatot a korábbi irányhoz képest, majd ezt követően újabb kihívások után néz. Az egyelőre nem derült ki, hogy mely vállalat lesz a következő célpontja, de az biztos, hogy hallunk még róla a nem is oly távoli jövőben.

Távozásával némi átalakításra kerül sor az Intelnél, ugyanis a Jim Keller által vezetett TSCG csoportot innentől Dr. Venkata (Murthy) Renduchintala veszi át. Létrejön egy új csoport, ami az IP Engineering Group nevet viseli, ennek vezetője a NetSpeed Systems korábbi vezetője és alapítója, Sundrai Mitra lesz, aki jelenleg a Configurable Intellectual Property and Chassis Group vezetője. További fontos változás, hogy Daaman Hejmadi visszatér a Client Engineering Group élére, Navid Shahrari pedig továbbra is a Manucfacturing and Product Engineering Group vezetésével foglalatoskodik majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap