Jelentősen megújult a GoPro csúcskamerája, befutott a HERO9 Black

DJI Osmo Action irányt mutatott a GoPro számára, van már frontkijelző, cserélhető lencse és jobb szenzor is.

Jelentősen megújult a GoPro csúcskamerája, befutott a HERO9 Black

Tavaly bemutatta a DJI az első akciókameráját, ami végre méltó ellenfelet állított a piacon szinte egyeduralkodó GoPro HERO akciókameráknak. Az Osmo Action sok jó lehetőséget vonultatott fel, amikre érdemben tavaly a GoPro nem is igazán tudott válaszolni, most viszont itt a HERO9 Black, és hatalmas változáson ment keresztül az elődjéhez képest.

A fejlesztők az új akciókamerát egy teljesen friss szenzorral látták el, amit korábban még nem alkalmazott a GoPro. Sajnos túl sokat erről a vállalat egyelőre nem árult el, de az biztos, hogy a felbontása jelentősen megemelkedett, ez már 23,6 megapixeles, de a hivatalos honlapon az szerepel, hogy legfeljebb 20 MPixeles fényképeket képes készíteni az elé táruló témákról, tárgyakról. (Fotózásnál beállítható majd 12 és 8 megapixeles mód is.) A fényképeket RAW formátumban is lehet menteni az utólagos feldolgozáshoz.

Galéria megnyitása

A fotózás mellett a videózás is fejlődött, ami talán lényegesebb is. A HERO9 Black kamera már képes 5K minőségben folyamatosan 30 FPS-sel videót rögzíteni. Az eszköz 4K Ultra HD felbontás esetén 60 FPS-re képes, 2.7K esetén pedig már a másodpercenként 120 képkocka is elérhető, ha pedig valaki igazán jó lassításokra vágyik, 1080p-ben alkalmazhatja a 240 FPS-es felvételi sebességet. A maximális bitráta 100 Mbps, és ezt a különböző módok révén szinte bármilyen felbontáson ki is tudja használni.

Az akciókamera már cserélhető lencsét is kapott, és ez nemcsak akkor jön majd jól, ha a gyári optika sérül, hanem akkor is, ha a felhasználó szeretne még jobb felvételeket készíteni. Ugyanis utólag lehet vásárolni a kamerához egy Max Lens modult, ami még szélesebb látószöget és hatékonyabb stabilizálási lehetőséget biztosít magában. És itt megemlítendő még, hogy támogatott a digitális lencse funkció is, ami öt beállítási opcióval fog szolgálni.

Galéria megnyitása

A fejlesztők itt már a HyperSmooth 3.0 stabilizálást alkalmazzák, ami hasonlóan jól teljesít majd, mint az Osmo Action rezgéscsökkentése. Még a legkeményebb akciók közepette is rendkívül sima mozgóképet tud megörökíteni. És a Max HyperSmooth pedig a Max Lens modul bevetését követően lesz elérhető a felhasználók számára. Itt már olyan lesz a kép, mintha csak gimbalt alkalmazna az ember, miközben erről szó sincs.

A megszokott felvételi módokról sem kel lemondani, és vannak már újabb fejlesztések is a HERO9 Black tarsolyában. Van SuperPhoto és éjszakai HDR Time lapse mód. lehet streamelni videót 1080p-ben élőben, és webkameraként is kihasználható a termék, de ilyen esetben is csak Full HD támogatást tud biztosítani. Adott a TimeWarp 3.0 is, amit többféle lejátszási sebességgel lehet használni, van időzített felvétel, és megadható, hogy milyen hosszú lehessen egy videó.

Galéria megnyitása
 

3 mikrofonnal lett szerelve a kamera, és fejlett algoritmust alkalmaz a szélzaj felszámolására, ami mindenképpen jó hír. De valószínűleg továbbra is érdemesebb lesz mikrofont használni hozz, ezt pedig lehet is csatlakoztatni a kamerához pillanatok alatt. Sztereóban képes a HERO9 Black hangot rögzíteni, és RAW hangot is támogat a szerkezet. Adott a hangvezérlési lehetőség is 11 nyelven 14 különböző paranccsal.

Galéria megnyitása

Bár a GoPro a kamerához biztosít utólag megvásárolható képernyő modult is, amit lehet használni előre fordítva, a HERO9 Black már egy előlapi színes kijelzőt is kapott, ami a vloggerek számára óriási segítség lehet a mindennapos használat során. A készülék optikája mellé egy 1,4 hüvelykes képernyő került, ami nagyon apró, de igazából a célnak megfelelhet, és ha valakinek ez kevés, akkor tényleg vásárolhat egy kijelzős modot, az már 2 colos. A rendes hátsó kijelző 2,27 hüvelykes lett, és ez érintésekkel kezelhető.

Mindenféle tok nélkül bírja a vizet a szerkezet, 10 méteres mélységig nem lehet vele gond, szóval a sekélyebb tavakban, strandokon bőven használható. És készül mellé tok is, ha valaki mélyebbre szeretne vele merülni. Keret sem kell ahhoz, hogy felfogadható legyen, a szükséges csatlakozó felület beépített, akárcsak az elődnél.

Galéria megnyitása

A HERO9 Black egy 1720 milliamperórás akkumulátorral lett ellátva. A termék a GoPro elmondása szerint jelentősen hosszabb, mintegy 30 százalékkal jobb üzemidőt lesz képes nyújtani, mint az elődje, és hideg időben is sokkal jobban fog teljesíteni. A telep könnyedén cserélhető, így hosszabb használatnál sem lesz gond abból, ha lemerül, csak be kell mellé szerezni néhány extra telepet.

A GoPro HERO9 Black 480 euróba kerül, és az Egyesült Államokban máris elérhető. Ha pedig valaki egy évre előfizet a vállalat szolgáltatásaira, akkor a kamerának az ára 380 euróra csökken, ami remek ajánlat lehet azok számára, akik egyébként is alkalmazták ezeket.

A Max Lens modul egyelőre még nem elérhető, de ezért 100 eurót kell majd fizetni, és így hozható a legjobb minőség a kamerából. A korábbi modulokat, így a kiegészítő világítást (50 euró) és a média modult (90 euró) is lehet használni a termékkel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap