Jelentősen késhet az egyik idei iPhone

Az Apple ebben az évben is gyártási nehézségekbe futhatott, de most az LCD kijelzővel lehet gond.

Jelentősen késhet az egyik idei iPhone

Az Apple idén állítólag három különböző iPhone modellt fog bemutatni ősszel, de a legfrissebb információk szerint az egyik megoldás késni fog, méghozzá nem is keveset. Az LCD kijelzős termék esetében állítólag probléma akadt a kijelzővel.

A cupertinói alakulat az iPhone X-ig kizárólag olyan okostelefonokat gyártott, amik LCD kijelzővel voltak ellátva, de a sors különös fintorának köszönhetően most úgy fest, hogy mégis ezzel akadt probléma, nem pedig az OLED-del, ami tavaly debütált először. (Az iPhone X szintén gondokkal küzdött egyébként, de ott tényleg egészen sok technológiai újdonság volt az Apple számára, ami egyáltalán nem megszokott vállalatnál.) Az idei felhozatal elvileg úgy néz majd ki, hogy jönni fog az iPhone X közvetlen utódja 5,8 colos kivitelben és egy fokkal olcsóbban, érkezik egy szintén OLED-es termék 6,5 hüvelykes panellel, és lesz egy köztes méretű, LCD-s megoldás mindkét OLED-esnél alacsonyabb áron. Ennél lehetnek problémák.

Galéria megnyitása
Így nézhet ki az őszi iPhone kínálat a KGI által megszellőztetett hírek szerint.

A 6,1 colos iPhone LCD kijelzője a hírek szerint nemkívánatos fényszivárgással küzd, aminek az okozója valószínűleg a bemetszés. Az LG Display és Japan Display Inc. szállítja ezt a panelt az Apple számára, és állítólag nem megfelelő a kihozatali arány, így egyszerűen nem tudnak annyi egységet előállítani, ami a forgalmazás időben megkezdődhessen. A The Bell jelentése szerint állítólag két hónapos késésre kell készülni, ami azt jelenti, hogy a megszokott szeptemberi rajt helyett novemberben kerülhet majd sor az LCD megjelenítővel felvértezett szerkezetre. Az alapján egyébként, hogy ez az okostelefon is bemetszéssel lesz ellátva, akár arra is lehet következtetni, hogy lesz 3D arcfelismerés, vagyis Face ID támogatás.

A The Bell névtelenségbe burkolózó forrásának szavait egyébként többen is fenntartással kezelik, ami nem véletlen. Mégiscsak furcsa, hogy éppen az LCD kijelző ellátással akad problémája az Apple-nek, még ha a vállalat által igényelt dizájn nem is teljesen megszokott. Androidos okostelefonból már több is van, ami bemetszéses LCD megjelenítőt vonultat fel. Persze az elképzelhető, hogy az Apple nem átlagos paneltechnológiának szavazott bizalmat, vagy más minőségi követelményekkel dolgozik, mint a legtöbb gyártó. Akárhogy is legyen, most úgy fest, hogy szeptemberben a tavalyi évhez hasonlóan idén is csak kettő mobil áll majd rajthoz, és novemberben fog befutni a harmadik.

Az őszi okostelefonok előtt még egy másik iPhone modellt is bemutathat az Apple, az új generációs iPhone SE akár már a mai napon reflektorfénybe kerülhet. Ma este nyitja meg az ötnapos fejlesztői konferenciáját a cupertinói alakulat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward