Jelentősen emelkedhet az AMD részesedése a mobil processzorok piacán

A jelenség az Intel processzorok hiányának köszönhető. Az Intel számára meglehetősen kedvezőtlen helyzet ráadásul egész 2020 folyamán fennállhat, amennyiben a Compal Electronics elnökének lesz igaza.

Jelentősen emelkedhet az AMD részesedése a mobil processzorok piacán

Az AMD számára jól alakulhat az aktuális negyedév a mobil processzorok szegmensében, ugyanis iparági források szerint igen komoly növekedést produkálhat a vállalat piaci részesedés tekintetében, legalábbis erre utal a DigiTimes legfrissebb beszámolója. A várakozások szerint ebben a negyedévben az AMD mobil processzorok az adott szegmens egyötödét uralhatják, ami igen szép előrelépés lenne az elmúlt év harmadik negyedévéhez képest.

Hogy minek köszönhető a növekedés? Részben annak, hogy az Intel processzorokból még mindig hiány van, vagyis nem készül belőlük annyi, amennyire a piacnak szüksége lenne. A helyzet a várakozások szerint az év első felében nem is javul, de egyes előrejelzések alapján a második félévben már enyhülhet a hiány. Mivel a noteszgépgyártók a processzorhiány miatt nem tudják teljesíteni előre lefektetett üzleti terveiket, így mindenképpen alternatíva után kell nézniük, ez pedig nem más, mint az AMD. Sok gyártó fordult már a vállalat felé eddig is, a RYZEN 4000-es sorozat kedvező paramétereit látva pedig könnyen lehet, hogy még több megrendeléshez juthat a vállalat.

Galéria megnyitása

Ennek is köszönhető, hogy az aktuális év első negyedévében az AMD piaci részesedése elérheti a 20%-ot a mobil processzorok szegmensében, ami igen figyelemreméltó növekedés, hiszen az elmúlt év harmadik negyedévében még csak 14,7%-os, a második negyedévben 14,1%-os, az első negyedévben pedig 13,1%-os piaci részesedést könyvelhetett el.

Vannak viszont olyan piaci szereplők is, akik úgy látják, az Intel processzorok hiánya egész 2020-ban tapasztalható lesz, márpedig ez további részesedést hozhat az AMD számára mind az asztali-, mind pedig a mobil processzorok szegmensében. A pesszimistább előrejelzés a világ legnagyobb notebook gyártójától, a Compal Electronics elnökétől, Martin Wengtől származik – az ő szavára minden bizonnyal lehet adni.

A processzorhiány természetesen a belépő szintet is érinti, így az olcsó Chromebookokba szánt Intel Atom modellekből sem készül elég. Ez szintén jó hír lehet az AMD számára, ugyanis a vállalat már a Chromebookok szegmensébe is belépést nyert, a nemrégiben bemutatott Athlon Gold és Athlon Silver processzorok pedig kiválóan illeszkednek majd ebbe a környezetbe, ami további részesedés-növekedést hozhat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap