Shop menü

JELENTŐS VÁLTOZÁSOKKAL JÖHET AZ IPHONE 16 PRO SZÉRIA

Nagyobbak lesznek a készülékek, és már mérettől függetlenül lehet számítani a periszkópos kamerára is, állítja Min-Chi Kuo.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Jelentős változásokkal jöhet az iPhone 16 Pro széria

Az Apple idén ősszel fogja bejelenteni az iPhone 15 termékcsaládot, és az a hír játja, hogy az iPhone 15 Pro Max lesz az első olyan okostelefon, amiben már szerephez juthat egy periszkópos elrendezésű optikát használó kamera. Még az iPhone 15-ről is csak pletykák szintjén lehet beszélni, miközben már az iPhone 16-ról is szállingóznak az információk.

Min-Chi Kuo arról számolt be a napokban, hogy az iPhone 16 esetében az Apple jelentősebb változtatásokra készülhet.

Az elmúlt években megszokott méretekhez képest tovább nőhetnek a mobilok.

Az iPhone 16 Pro és 16 Pro Max is nagyobb lehet majd, részben a káva vékonyításának köszönhetően. Az iPhone 12 Pro modellek óta 6,1, illetve 6,7 hüvelykesek az okostelefonok, és még az iPhone 15 esetében sem számítunk ebből a szempontból változásra, de az iPhone 16 már elhozhatja a változást ezen a fronton. Kuo a beszállítói megállapodások alapján arról ír, hogy 0,2 collal lehet nagyobb mindkét eszköz, szóval 6,3 colosra nőhet az iPhone 16 Pro, az iPhone 16 Pro Max pedig már 6,9 hüvelykes lehet.

Galéria megnyitása

A képernyővel kapcsolatos friss infók kapcsán azt is megjegyezhetjük, hogy korábban voltak olyan hírek, amik már arról szóltak, hogy az Apple az iPhone 16 sorozattal lépheti meg azt, hogy az előlapi kamera mellől eltünteti a Face ID-t. A biometrikus szenzor különböző komponensei bekerülhetnek majd a képernyő mögé, és csak a kamerának maradhat majd egy kicsi lyuk a képernyőben. Bár erről most Kuo nem tett említést, és azért azt látni kell, hogy ennyi idővel előre tervezett váltásoknál még könnyen módosulhatnak a dolgok, ha valamit a fejlesztők nem tudnak megvalósítani az elképzeléseknek megfelelően.

Az iPhone 16 Pro modellek kapcsán Kuo még arról beszélt, hogy ezek az okostelefonok már egyaránt rendelkezni fognak periszkópos optikával rendelkező kamerával, szóval nem őrzi ezt meg exkluzívan az iPhone 16 Pro Max az iPhone 15 Pro Maxot követően. Ettől függetlenül persze az abszolút csúcsmodell még lehet, hogy nyújtani fog valamilyen előnyt ezen a téren, de erről most nem esett szó. Azt azonban hozzátette az elemző, hogy a mobilokba a Cowell Electronics szállítja majd a periszkópos lencserendszert.

Galéria megnyitása

Érdekesség, hogy az elmúlt időszakban a Cowell Electronics neve több alkalommal is felmerült az Apple kapcsán. Ez a cég lehet a cupertinóiak VR/AR szemüvegének egyik fő beszállítója is, a kamerákat, illetve azok komponeseit biztosíthat majd a cég számára.

Kuo is beszélt erről a termékről, mármint a bejelentés előtt álló szemüvegről, és annak jövőjéről. Az elemző a beszállítói lánc alakulásából úgy látja jelenleg, hogy az Apple valószínűleg 2025-ban jelentheti majd be a VR/AR termékvonal második generációját, és lesz a kínálatban az új zászlóshajó mellett egy megfizethetőbb konstrukció is. Ebből a szériából már akár tízszer annyi fogyhat majd, mint az első sorozatból.

Cowell Electronics az Apple kiemelt beszállítója lehet majd a kamerák tekintetében, és a vállalat bevételeinek nagyjából a 80 százaléka érkezhet majd a cupertinóiaktól. Miközben a Sharp valószínűleg kiesik az cég ellátási láncából a kameramordult érintően.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére