Jelentős támogatást kapott a Corning az Apple-től

Az iPhone-ok, iPadek és egyéb termékek így exkluzív fejlesztésekben részesülhetnek a jövőben.

Jelentős támogatást kapott a Corning az Apple-től

Az Apple hosszú ideje dolgozik már együtt a Gorilla Glass gyártójával, és most ennek örömére a cupertinói alakulat vezetése úgy döntött, hogy tekintélyes összeget fektet be a Corningba. Ez éppen jókor jön a cég számára, ugyanis a jelek szerint az idei bevételei elmaradnak majd előjelzettől, talán éppen az Apple miatt.

A Corning részvényeinek az árfolyama a napokban 9 százalékot estek, miután a vállalat vezetése bejelentette, hogy nem képes tartani a korábbi terveit. Jelen állás szerint, az idei évben a vállalat forgalma elmarad majd attól, amit korábban az elemzők jósoltak. A kiesés a korábban remélt eredményekhez képes 3-5 százalékos lehet. Ez ugyan összességben nem egy nagy csapás, de már éppen elegendő ahhoz, hogy kisebb profitot eredményezzen, ami pedig például a K+F tevékenység költségvetésének a csökkentését eredményezheti. Hosszú távon tehát visszavetheti a vállalat fejlesztéseit is valamelyest.

Galéria megnyitása

Viszont most már szép lassan kezd a Corning papírjainak az árfolyama visszatérni a korábbi szintre, ami annak köszönhető, hogy az Apple bejelentett egy 250 millió dolláros befektetést. Ebből a vállalat szinte biztos, hogy elsősorban a kutató munkáját finanszírozhatja majd, és a Corning elsősorban arra törekedik majd, hogy a cupertinóiak számára ideális alapanyagot hozzon létre a jövőben érkező termékek számára.

Korábban is lehetett már arról hallani, hogy exkluzív Corning fejlesztéseket kaphat az Apple, a 250 millió dolláros „tőkeinjekciónak” köszönhetően. Csúcstechnológiás gyártási berendezések, anyagok és eljárások jöhetnek majd létre a befektetés révén az Apple várakozásai szerint. A Corning kiemelt partnere az iPhone, az iPad és az Apple Watch esetében használja a strapabíró üvegeket, de a jövőben talán más eszközöknél is előkerülhetnek majd ezek.

Galéria megnyitása

Az iPhone 11 és az iPhone 11 Pro páros az Apple elmondása szerint minden korábban használtnál nagyobb strapabíróságról fog tanúbizonyságot tenni az új üvegfelületek révén. Ezt a befektetés kapcsán emelte ki a cég, hiszen a Corning partnerségének köszönhető ez a fejlesztés, és így kapta meg először az Apple. A két cég már több mint egy évtizede dolgozik szoros együttműködésben ezen a fronton, és ennek eredményeként az Apple szerint sok fejlesztés jöhetett létre.

Az Apple nem az első alkalommal fektet be a Corningba, 2017 májusában már volt egy 200 millió dolláros befektetetése, szóval összesen már 450 millió dollárral járult hozzá ilyenformán a cég működéséhez a cupertinói osztag. Az Advanced Manufacturing Fund néven létrehozott támogatási alapból fizeti a mostani beruházását az Apple, amit azzal a céllal hozott létre eredendően, hogy az Egyesült Államokon belül tevékenykedő vállalatokat segítse belőle. Fontos, hogy az ilyen jellegű befektetésekkel megpróbálja támogatni a különböző cégeket abban, hogy a hazájukban tudjanak érvényesülni, és adott esetben új munkahelyeket teremtsenek.

Galéria megnyitása

A Corning célja, hogy olyan üvegeket dolgozzon ki, amelyek alkalmazkodni képesek a legújabb technológiai vívmányokhoz. Például mostanra a vállalat bejelentette, hogy a hajtogatható megjelenítők számára is képes lesz speciális védőüveget biztosítani, flexibilis üveggel pedig már el is készült évekkel korábban. Legtöbbször okostelefonoknál lehet találkozni a Corning termékeivel, illetve ott kapnak különösen nagy figyelmet, de egyébként nagyon változatos felhasználási területeken van jelen különböző fejlesztésekkel a cég.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap