Jelentős frissítést kapott az iOS 13.2

Az iOS 13.2.2-t mindenkinek érdemes telepítenie, aki már az iOS 13.2-t alkalmazza.

Jelentős frissítést kapott az iOS 13.2

Az Apple az iOS 13.2 operációs rendszert nagy örömmel indította útjára, mivel ezzel kiteljesedett az iPhone 11 széria fotós tudása, miután bevezetésre került a Deep Fusion képalkotási eljárás. Viszont hamar nyilvánvalóvá vált, hogy van egy kisebb hiba a háttérben, ami sokaknál a felhasználói élmény megromlásához vezetett.

Az iOS 13.2 esetében az Apple szakemberei valamit elrontottak a rendszermemória kezelése körül, és ennek eredményeként idejekorán elkezdte az iOS bezárni a korábban megnyitott alkalmazásokat. Hiába volt még bőven üres rendszermemória, a visszalépések alkalmával újra kellett töltenie a programoknak. Ez pedig nemcsak azért lehetett kellemetlen, mert kicsit többet kellett várni, hanem mert a munkamenetet is lehetett elölről kezdeni adott esetben.

A probléma híre hamar eljutott az Apple-höz, ahol viszonylag gyorsan sikerült is kiküszöbölni ezt a hibát, és az iOS 13.2.2 már gyógyírt jelent a rendszermemória használatát övező problémára. Néhány napja az iOS 13.3 első bétája is elérhetővé vált, és ugyanezt a javítást abban is meglépte a cupertinói alakulat. Mivel ez eléggé kritikus jelentőségű volt a felhasználói élmény szempontjából, számítani lehetett arra, hogy a felhasználóknak nem kell majd megvárni az iOS 13.3 érkezését, hogy minden a régi kerékvágásban menjen.

Galéria megnyitása

A RAM-kezelésen felül néhány egyéb hibajavítást is beiktatott az Apple az iOS 13.2.2-ben. A hivatalos kiadási jegyzék tanúsága szerint az is előfordult bizonyos esetekben, hogy egy-egy hívást követően az iPhone átmenetileg elveszítette a kapcsolatát a szolgáltatóval, tehát kvázi nem lehetett hívni a felhasználót, de szerencsére már ez is ki lett küszöbölve. Egy olyan hibát is javít ez a frissítés, ami megakadályozta a mobilhálózati adatok elérését időnként.

Továbbá elhárítja az iOS 13.2.2 az S/MIME titkosítással védett e-mailek kezelési hibáját, és azt is, hogy a Kerberos szolgáltatás használata a Safarival hitelesítési fennakadásokat okozott. Végül a YubiKey biztonsági kiegészítők bevetése esetén is voltak gondok, a Lightning csatlakozós megoldásoknál megszakadt a töltés, de ezt is kijavította az Apple.

Az iOS 13.2.2 az időközi frissítésekhez képest viszonylag nagy lett, eszköztől függően 100 MB körül alakul a mérete, szóval aki szűkösebb adatkeretből gazdálkodik, az inkább Wi-Fi mellett vágjon bele a letöltésébe. Érdemes minden iOS 13.2-t futtató készülékre minél előbb feltenni ezt a frissítést, hogy rendbe jöjjön a rendszer működése.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap