Jelentős fejlesztés után a hang alapú bejegyzéseket is támogatja a Twitter

Bárki hangot adhat a véleményének mikroblogon egy friss fejlesztés eredményeként.

Jelentős fejlesztés után a hang alapú bejegyzéseket is támogatja a Twitter

A Twitter alapvetően nagyon letisztult és egyszerű felülettel rendelkezik, amelyen a vállalat rendkívül hosszú ideig kötötte például azt a limitet, hogy 140 karakternél hosszabb szöveget egyszerre nem lehet megosztani. Ezt a 140 karakteres korlátot pedig most egy kicsit másként vissza is hozta a Twitter, hogy a hangüzeneteket is szabályozza valamilyen formán.

A hangos tweetek nagyon egyszerűen rögzíthetőek, ehhez csak ugyanúgy kell eljárni, mintha új bejegyzést szeretne az ember írni, de a szöveg gépelése helyett a virtuális gombsor felett megjelenő új, hullámhossz ikonra kell bökni. A felvételhez nem kell folyamatosan nyomni a gombot, ami jó hír, és ezt menet közben szüneteltetni is lehet, ami szintén örvendetes. Nem rögzíthető bármilyen hosszú szöveges bejegyzés, stílusosan ezeknek a felső határát 140 másodperben állapította meg a vállalat.

Galéria megnyitása

Az újítás hiába korlátozott az időben, sokkal több információ átadását teszi lehetővé, mint amit szövegesen meg lehet tenni. Ráadásul hangalapú tweeteket is lehet láncba fűzve publikálni, ahogy azt a szövegeseknél már megszokhatták a felhasználók. Amennyiben az ember 140 másodpercnél hosszabb felvételt rögzít, egyszerűen csak több bejegyzésben teszi majd közzé a rendszer, de azonnal kikerül mindegyik „szelete” az emberek mondandójának.

A platformon bárki gond nélkül meghallgathatja majd a hangos tweeteket, függetlenül attól, hogy milyen eszközről használja a szolgáltatást. Viszont egyelőre annak a lehetősége korlátolt, hogy ilyen bejegyzést készítsenek. Kizárólag iOS-ről lehet pillanatnyilag hang alapú posztokat létrehozni. A Twitter kiemelte, hogy ezen minél hamarabb próbál változtatni, és csak hetek kérdése, hogy ez megoldható legyen az androidos alkalmazásból is. A webes felületet érintően egyelőre semmilyen információnk nincs erről a fejlesztésről.

Galéria megnyitása

A hangos tweetek lejátszása akkor sem fog szünetelni, ha az ember tovább görget a folyamán. Szóval gond nélkül lehet olvasgatni a többi bejegyzést, amíg egy hangos poszt lejátszás alatt áll. Az iOS esetében külön ablakba fognak megnyílni az ilyen bejegyzések. Ezeknek a lejátszását lehet szüneteltetni is, illetve bármikor megszakítható a hallgatás.

A Twitter rengeteged fejlődött az elmúlt egy év során. A vállalat láthatóan sokat tesz azért, hogy képes legyen előre lépni, és új felhasználókra szert tenni, ami egy ideje nem igazán megy már neki. A mikroblogon több éve minimálisan változik a felhasználói tábor mérete, és ennek szeretne új lendületet adni a cég azzal, hogy újításokkal szolgál mind a funkcionális, mind pedig a biztonsági szempontból.

Twitter: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap