Shop menü

JBL HANGOT, NAGY FELBONTÁST ÉS KELLEMES ÁRAZÁST GYÚRT ÖSSZE ÚJ TABLETJÉNÉL A LENOVO

Az új Tab P12 tollal is jól használható lett, multimédiás célokra remek választás lehet, és nem is aránytalanul drága, és a jó kiegészítőknek sem lesz híján.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
JBL hangot, nagy felbontást és kellemes árazást gyúrt össze új tabletjénél a Lenovo

A Lenovo kitartóan fejleszti a táblagépeket, és rendszeresen piacra dob új modelleket. Most a Tab P széria folytatódik, melynek keretében korábban már befutott a Tab P12 Pro, most pedig itt a szerényebb Tab P12, de sokak számára ez is tökéletes opció lehet.

A készülék a méreten nem spórol, és igazából nagyon mással sem, a 12,7 hüvelykes képátló ebben az esetben 2944 x 1840 képpontos felbontással társul, így jobb a pixelsűrűsége (273 PPI), mint a Galaxy Tab S9+ táblagépnek. LTPS IPS technológiás képernyő lett itt használatba véve, és az egyetlen negatívuma ennek, hogy ódivatúan 60 Hz-es működésre képes.

Galéria megnyitása

A Lenovo igyekezett egy olyan terméket összehozni, ami hatékonyan lehet dolgozni. Támogatja az újdonság az érintőceruza használatát, így lehet rá rajzolni, jegyzetelni egyaránt. A jegyzeteket képes azonnal gépelt szöveggé varázsolni a karakterek felismerésével. Lehet hozzá társítani billentyűzetet, és egy olyan védőtokkén is használható gombsort készített a Tab P12-höz a Lenovo, amire egy nagy méretű érintőpad is felkerült.

Galéria megnyitása

A produktivitást a szoftveres oldalon egy sor különböző táblagépekre optimalizált program fogja segíteni, és gördülékenyen megy majd a szerkezeten a multitasking is. Az Android 13 operációs rendszerrel kerül bevetésre a Lenovo Tab P12, és azt is megtudhattuk, hogy legalább két főverziós frissítés vár rá. Biztonsági szoftverekkel is el lett látva, és a sebezhetőséggel szembeszálló frissítéseket négy éven keresztül fogja rendszeresen kapni a tervek szerint.

Galéria megnyitása

A Lenovo fejlesztői átgondolták a kamerarendszert, és nem a hátlapra pakoltak jobb kamerát, hanem az eszköz frontjára, hogy a videohívásoknál jobb minőséget tudjon nyújtani. Egy 13 MPixeles frontkamera található itt, ami szélesebb látószögű, és képes lesz az embert mindig a kép közepére pozícionálni szoftveres trükkel. A tablet hátára egy 8 megapixeles képalkotó került, és mellé elhelyeztek egy LED-es villanót is, amiről sokszor feledkeznek meg a tervezők az ilyen gépeknél.

Galéria megnyitása

A MediaTek Dimensity 7050 rendszerchipet vonultatja fel a Lenovo Tab P12, ez nagyjából a Snapdragon 778G szintjére tehető, szóval a sebességgel az általános használatban, és azon túl sem lesz probléma. A felső-középkategóriás lapka a legtöbb esetben gond nélkül tekeri majd a képet. 4 vagy 8 GB-nyi rendszermemóriával lehet majd megvásárolni a szerkezetet, a tárhely pedig 128 vagy 256 GB-os kapacitással szolgálhat, miközben még bővíthető is.

Noha egy olyan chip dolgozik a gépben, ami egyébként már 5G-s, itt sajnos nincs még opció szintjén sem mobil hálózati modem, a kapcsolati lehetőségek lajstromát a Wi-Fi 6 nyitja, és a Bluetooth 5.1 modul zárja. Több funkcióról ezen a fronton nem esett szó, ami egy kicsit mindenképpen sajnálatos.

Galéria megnyitása

Bézs és szürke színben lesz megvásárolható a Tab P12, és 615 grammot nyom. Fontos, hogy négy hangszóró lett körbe elhelyezve az újdonságon, és ezek elvileg a JBL-től származnak, a szoftveres oldalon pedig biztosított a Dolby Atmos támogatást. 6,9 milliméter vastag lett a gépezet, és nagyon masszív, fémből készült burkolatba lett csomagolva. Még ujjlenyomatolvasó is található a fedélzeten, a bekapcsoló gomb rejti a biometrikus szenzort.

Galéria megnyitása

Kicsit szomorú még az, hogy a 3,5 mm-es Jack számára nem jutott hely, csak egy C-típzsú SUB csatlakozó van a kereten. Egy 10 200 milliamperórás kapacitású akkumulátor került a burkolat alá, ami átlagosnak nevezhető ilyen méret mellett. Több mint 10 órán keresztül lehet majd használni egyetlen feltöltést követően. A készülék támogatja a gyorstöltést, de nem fog extrém lehetőségeket nyitni, csak 30 wattal táplálható.

A Lenovo Tab P12 Európában 400 eurós ajánlott fogyasztó árral indul, és a vállalat kínálja majd több kivitelben, így rögtön billentyűzettel felszerelve is, abban az esetben pedig 500 eurót kell majd érte fizetni. A Lenovo Tab Pen Plus toll minden esetben részét képezi a csomagnak.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére