Javítania kéne, de inkább ront a WiFi működésén egy Windows 10 frissítés

A hibát remélhetőleg hamarosan kijavítják.

Javítania kéne, de inkább ront a WiFi működésén egy Windows 10 frissítés

A Windows 10 nemrégiben kapott egy új frissítést, amelynek elsődleges célja az volt, hogy javítsa a Bluetooth és WiFi kapcsolatok működését a Windows 10 May 2019 Update csomagot használó rendszereknél, ám a jelek szerint homokszem került a gépezetbe, legalábbis néhány konfigurációnál. A Windows Latest beszámolója szerint a július 31-én kiadott frissítés telepítése után számos Surface Book, Surface Pro és Surface Laptop tulajdonos számolt be arról, hogy eszközök képtelen az 5 GHz-es frekvenciatartományban működő WiFi hálózatokhoz csatlakozni, pedig a frissítés előtt ilyen problémát nem tapasztaltak. A panaszosok a Microsoft Answers fórum mellett több egyéb felületen is reklamáltak, beleértve a Reddit virtuális hasábjait is.

Galéria megnyitásaA szóban forgó frissítés két új driverrel érkezett, amelyek a Marvell gyártmányú WiFi és Bluetooth vezérlőket vették célba, verziószámuk pedig 15.68.17013.110 volt. Mindkét driver azért érkezett, hogy javítsanak a WiFi és Bluetooth kapcsolatok minőségén, ám valami miatt inkább problémát okoztak a WiFi hálózatokhoz való csatlakozás során. Az egyelőre nem derült ki, hogy a hibát maga a driver, illetve egyéb szoftverkomponens okozza-e, ami szintén a frissítés részét képezte, de idővel erre is választ kapunk. Addig is, amennyiben még nem telepítettük Surface eszközünkre a legutóbbi frissítést, érdemes kivárni vele.

Az érintett Surface tulajdonosok beszámolói szerint a 2,4 GHz-es tartományon belül működő WiFi hálózatokhoz továbbra is gond nélkül csatlakozik az eszköz, így az Internettől nincsenek elvágva, de a dolog így is meglehetősen kellemetlen.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap