Játékosoknak szánt tagokkal bővül a Brix PC család

A Brix Gaming sorozatban combos kis masinákkal találkozhatunk, amelyek a Haswell processzor mellett egy ütősebb GeForce videokártyát is tartalmaznak.

Játékosoknak szánt tagokkal bővül a Brix PC család

A Gigabyte Brix sorozatában már most többféle családból lehet válogatni, és a jelek szerint hamarosan még változatosabbá válik a termékpaletta, ugyanis érkezik néhány új, GeForce videokártyával felszerelt modell is.

Az egyik újdonságot egy sajtóeseményen mutatta be a gyártó, amit Las Vegasban rendeztek a napokban. A speciális Brix PC korábban már a PAX East rendezvényen is feltűnt, így elég sok minden tudható azzal kapcsolatban, pontosan mit rejt a háza. A Brix Gaming sorozatot erősítő újdonság az eredeti Brix-hez képest kétszer magasabb – olyan, mint a Brix Pro –, de kell is a hely, ugyanis elég erős hardver lapul a házban.

A processzor szerepét egy kétmagos, négy szálon dolgozó Core i5-4200H típusú Haswell központi egység tölti be. A processzormagok 2,8 GHz-es alap- és 3,4 GHz-es Turbo Boost órajelen ketyegnek. A 47 wattos TDP-vel rendelkező Haswell processzor mellé egy erős, GTX760-as videokártya is bekerült, így az apró konfiguráció kiválóan alkalmas játékra.

Persze a viszonylag nagy CPU és GPU teljesítmény mellé nagy hőtermelés is jár: a processzor 47 wattos TDP-je mellett a videokártya 170 wattos TDP-je is fűti a nagynak éppen nem nevezhető légteret, így elég komoly hűtésre van szükség ahhoz, hogy a komponensek kellően hűvösek maradhassanak. Arról egyelőre nincs hír, hogy a hűtés mennyire hangos, ezt ugyanis nem lehetett megítélni a rendezvényen tapasztalható hangzavar miatt. Az biztos, hogy játék közben egészen jól átmelegszik a gépház.

Brix Gaming PC (Forrás: The Tech Report)

Az újdonságnak egyéb összetevők tekintetében sem kell szégyenkeznie. A rendszermemória két darab DDR3-as So-DIMM memóriamodul formájában foglal helyet az alaplapban, az adatok tárolásáról pedig mSATA SSD meghajtó és 2,5 hüvelykes adattároló egyaránt gondoskodhat. A kínálatból a Gigabites Ethernet port, a Bluetooth vezérlő és a 802.11ac WiFi vezérlő sem hiányzik, de ezeken kívül négy USB 3.0-s portot is kapunk. A videó kimenetek között ezúttal két HDMI port és egy Mini DisplayPort bújik meg.

A Gigabyte bejelentése szerint a GeForce videokártyával ellátott Brix Gaming modellek a következő hónap folyamán jelenhetnek meg kereskedelmi forgalomban. A maximalisták számára jó hír, hogy lesz közöttük olyan példány is, amelyben Core i5-ös helyett Core i7-es Haswell processzor lapul.

Várható ajánlott végfelhasználói árakról egyelőre nincs hír, de az biztos, hogy ezek az apróságok sokkal inkább alkalmasak lesznek játékra, mint a korábban piacra dobott Brix Pro modellek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward