Játékos mobilt tervezhet a Qualcomm

Játékos mobilt tervezhet a Qualcomm

Friss pletykák szerint a Qualcomm azon dolgozik, hogy egy játékosoknak tervezett okostelefont alkosson. Részleteket még nem lehet tudni, egyedül annyi biztos, hogy az ASUS partnerségében fejleszti a készüléket a vállalat, és erről a DigiTimes számolt be.

Valószínűleg arról lehet szó, hogy egy olyan dizájnnak a tervezésébe fogott bele az ASUS közreműködésével a Qualcomm, ami esetlegesen referenciaként szolgálhat majd a továbbiakban más gyártók számára. Az ASUS rengeteg tapasztalattal rendelkezik mostanra a gamer mobilok frontján, hiszen már három generációnyi ROG Phone áll mögötte. Éppen ezért nagyon sok hasznos tapasztalattal szolgálhat, jelentősen segítve ezáltal a Qualcomm munkáját.

Galéria megnyitása
ASUS ROG Phone II

A Qualcomm számos esetben készíteni referencia modelleket, jellemzően a felsőkategóriás komponenseinek a felhasználásával. Ezek a készülékek általában nem olyanok, hogy márkázás után egy az egyben bevehetőek, csak irányt mutatnak a vállalat által fejlesztett megoldásoknak a felhasználásához, a bennük rejlő lehetőségek lehető legjobb kiaknázásához.

Az borítékolható, hogy amennyiben a pletykák beigazolódnak, és a Qualcomm valóban egy gamer masinának a fejlesztésén munkálkodik, akkor abban a Snapdragon 875 mobilplatform jelenhet már meg, vagy akár annak egy még tovább „reszelt” változata. Az 5 nanométeres csíkszélességre épülő rendszerchip a Cortex-X1 magot is használja majd, és itt lehet ez először bevetve. Az előzetes mérési eredmények szerint érezhető gyorsulásra lehet számítani a mostani zászlóshajóhoz képest, ezáltal a játékokban is még magasabbra teheti a lécet.

Galéria megnyitása

A vállalat egy ideje már kínál egyébként szolgáltatáscsomagot a játékos megoldások számára, erről már mi is többször beszéltünk. A Snapdragon Elite Gamingről van szó, és könnyen lehet, hogy ennek az előrébb mozdítása lesz majd a Qualcomm célja. Az Elite Gaming fejlesztésre a cég időről időre egyre nagyobb hangsúlyt fektetett már eddig is, de a gyártók nem igazán emelték ezt ki, és talán az a terv, hogy ez megváltozzon.

Galéria megnyitása

Mivel még túl sok részletet nem tudunk, így egyébként annak a lehetősége sem zárható ki, hogy a Qualcomm és az ASUS azért is dolgozik együtt egy gamer okostelefonnak a tervén, hogy az ASUS még kihegyezettebb készüléket tudjon összehozni jövőre a ilyet nyújtson Republic of Gamers márkanév égisze alatt.

A Qualcomm december 1. és 2. között rendezi meg az idei fejlesztői konferenciáját, talán azon a rendezvényen hivatalosan is szó esik majd arról, hogy milyen játékos eszköznek a fejlesztésén dolgozik. Ha jön egy referencia gamer mobil, az ott mutatkozhat majd be, korábban ugyanis a hagyományos referencia dizájnok is az ilyen eseményeken kerültek elő.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap