Járműveket célzó, egyedi webOS-en dolgozik az LG

A Frankfurti Autószalonon rántotta le a leplet a vállalat a legújabb fejlesztéséről, amiben Microsoft is segíti.

Járműveket célzó, egyedi webOS-en dolgozik az LG

Az LG néhány évvel ezelőtt igazán jó lóra tett, amikor a webOS operációs rendszert felhasználta a televízióin. A webOS megkérdőjelezhetetlenül az egyik legjobb televíziós platform jóformán amióta megjelent. És a rendszerben rejlő lehetőséget a vállalat most egy újabb nagyon fontos ágazatban is szeretné elterjeszteni, a gépjárművekben. A webOS új vállfaja már a CES-en is kint volt, de mostanra új szintre lépett.

Valószínűleg nem sokan számítottak arra, hogy az LG a Frankfurti Autószalonon érdekes és izgalmas újítással fog szolgálni, de így lett, az idei IAA alkalmával rántotta le a leplet a dél-koreai alakulat a legújabb okosautós infotainment-rendszeréről. A webOS Auto névre keresztelt megoldás immáron a Microsoft hálózatba kapcsolt járműplatformjával kiegészülve, elképesztő mennyiségű információt lesz képes kezelni, és szükség esetén a lehető legjobb módon a felhasználók elé tárni. Az egyedi igényekhez igazított webOS, valamint a MCVP jelen állás szerint tökéletesen kiegészíti majd egymást. A sokrétű infotainment-rendszer a különböző kiegészítők révén képes lesz figyelemmel kísérni egyebek mellett a sofőr állapotát, az autó helyzetét vagy éppen az alkalmazáshasználatra vonatkozó szokásokat.

Galéria megnyitása

„Az okosautók gyorsan növekvő világában az LG webOS Auto és a Microsoft Connected Vehicle Platform integrálása jelentős előnyökkel jár majd az autógyártók számára” – nyilatkozta Tara Prakriya, a Microsoft MCVP és mobilitás partnerprogramjaiért felelős menedzsere. „Együttműködésünk az LG-vel kibővíti ökoszisztémánkat, és a teljesen új, MI-alapú tapasztalatok és funkcionalitások segítségével a járművekben konténer alapú digitális szolgáltatások nyújtása is lehetségessé válik.”

A webOS Auto számára nagy segítség lesz, hogy a Microsoft Power BI elemzőszolgáltatásra tud támaszkodni, ami kiváló hatékonysággal képes elemezni akár valós időben a járművek által generált elképesztő adatmennyiséget. Egyetlen hátránya talán ennek, hogy a felhőbe kell továbbítani az adatokat a megfelelő működés érdekében, nem helyben történik az elemzés. De a Microsoft Power BI a felhasználói élmény fokozása érdekében még az audió, videó és navigációs adatokat is kezeli. Az LG elmondás alapján akár az adott jármű élettartamának a megnövelésében is segíthet a redmondiak háttérszolgáltatásaira támaszkodó webOS Auto platform.

Galéria megnyitása

Az LG úgy véli, hogy az autók fedélzetén sikeresen tudná kamatoztatni az okosotthonokban szerzett tapasztalatát, és ezáltal jobb élményt lenne képes biztosítani a közlekedés résztvevői számára. És a beszállítók is jól járnának ezzel, mert a vállalat elmondása alapján a szoftverek fejlesztéséhez rugalmas és hatékony környezet ez, mellyel megteremhető a járműbe integrált élmény következő generációja.

Akiknek lehetősége volt kilátogatni a Frankfurti Autószalonra, azok személyesen is megismerkedhettek az LG fejlesztésével. A dél-koreai alakulat lehetővé tette a webOS Auto kipróbálását a rendezvény keretében. És remélhetőleg idővel éles bevetésen, kész járművekben is találkozhatunk majd ezzel, egyelőre ugyanis nagyon vonzónak tűnik a koncepció.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap