Január 15-én jelenik meg a Chromium alapú Microsoft Edge

Az új szoftver már a megjelenés napján is többféle platformra érkezik meg, és természetesen több nyelvet is támogat majd.

Január 15-én jelenik meg a Chromium alapú Microsoft Edge

A Microsoft tavaly decemberben nagy meglepetést okozott azzal, hogy megerősítette a korábbi pletykákat, amelyek szerint Chromium alapokra költözik a Windows 10 beépített webböngészője, az Edge, sőt, egyéb operációs rendszereken is elérhetővé teszik majd a végleges változatot. A Chromium alapú webböngésző korai verzióját már egy ideje lehet tesztelgetni, azt viszont eddig nem lehetett tudni, hogy a végleges kiadás pontosan mikor jelenik meg, de végre ezen a területen is tisztult a kép, hála a Microsoft friss bejelentésének.

Amennyiben a terveknek megfelelően alakul minden, akkor a Chromium alapú Microsoft Edge 2020. január 15-én válik elérhetővé, méghozzá 90 nyelven, Windows 10-re és macOS-re egyaránt, sőt, még iOS és Android app is érkezik belőle, amelyek szinkronizálhatóak lesznek az asztali kiadással. A béta változat már jelenleg is elérhető, valamint egy kiadásra jelölt verziót is tesztelhetnek a vállalkozó szelleműek, ami már nagyon közel van a végleges szoftverhez.

Galéria megnyitása

A Chromium alapú Microsoft Edge tartalmaz majd Internet Explorer módot is, ami a visszamenőleges kompatibilitás biztosítása miatt lehet fontos, de ezzel együtt fejlett adatvédelmi beállításokat is találunk majd benne. A követés elleni védelem alapértelmezetten aktív lesz, így nem kell majd külön beállításokat elvégezni, különböző opciók azonban még lehetnek ezen a téren pluszban. Smart Screen és a Tracking Prevention együttes munkájának köszönhetően védettek lesznek a felhasználók a klasszikus adathalász módszerekkel szemben, de rosszindulatú szoftverek, valamint a felhasználó gépét kriptobányászat céljára használó malware-ek ellen is védelmet nyújt az új webböngésző. Az InPrivate mód a Microsoft Edge mellett a Bing esetében is elérhető lesz, vagyis az online kereséseinket és tevékenységeinket privát módban intézhetjük, így a privát szféra tiszteletben lesz tartva – már amennyire ez manapság lehetséges.

Az új webböngésző aktuális változatát innen lehet letölteni, azt viszont érdemes szem előtt tartani, hogy ez a kiadás felülírja a Windows 10 beépített Edge webböngészőjét, így érdemes mérlegelni, kipróbáljuk-e az újdonságot, vagy sem. A béta változatnál nincs ilyen probléma, azt innen lehet letölteni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap