Izraeli AI startupot venne az Intel?

A felvásárlásnak köszönhetően újabb piaci szegmensekhez férne hozzá a vállalat, sőt, a Habana Labs technológiáit akár saját hardvereiben is használhatja.

Izraeli AI startupot venne az Intel?

Az Intel a hírek szerint egy újabb felvásárlásra készül, amelynek célpontja az izraeli székhellyel rendelkező Habana Labs lehet. Erről egy névtelenségbe burkolózó informátor adott hírt a Cacalist munkatársainak, ám a pontos részletekről egyelőre nem beszélt, csak annyit árult el, hogy a felek között már folynak a tárgyalások a felvásárlással kapcsolatban. Az Intel szóvivője nem kívánta kommentálni a pletykát, de ez nem is csoda, hisz rendszerint így szokott reagálni a cég az iparági szóbeszédekre. A Habana Labs térfeléről szintén nem nyert megerősítést a dolog, sőt, még csak válaszra sem méltatták a Calcalist munkatársait.

Galéria megnyitása

Hogy miért lehet olyan érdekes az izraeli Habana Labs az Intel számára? Főként azért, mert a vállalat AI szoftverek és gyorsítók fejlesztésével foglalkozik, ráadásul igen bíztató eredményeket értek el ezen a területen, a szakértelmet és a hardvert pedig az Intel is tudná kamatoztatni saját üzletágaiban. A Habana Labs megoldásai a mélytanulással kapcsolatos feladatok tréning és dedukciós részére koncentrálnak, hardver frontján pedig a Gaudi sorozatot használják, amelyben PCIe alapú gyorsítókártya éppúgy jelen van, mint speciális, rackekbe szánt Mezzanine kártya. Ráadásul a hardver rendkívül jól skálázódik, így a Tesla V100-hoz képest igen komoly előnyt elérésére képes. A rendszer főként képelemzésre koncentrál, ami több fronton is hasznosítható.

Galéria megnyitása

A 2016-ban alapított startup mögött Avigdor Willenz áll, aki korábban a Galileo Technologies és az Annapurna Labs alapítója is volt. A felvásárlásnak köszönhetően az Intel elérne egy olyan speciális szegmenset, amely komoly növekedési potenciállal kecsegtet, így a lépés mindenképpen jó ötletnek tűnik. Hogy a felek végül megállapodásra jutnak-e? Az elkövetkező hetek, illetve hónapok folyamán egészen biztosan kiderül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap