Izgalmas üzleti SSD-ket hozott az SK Hynix

Az újdonságok között 1 Tb-es NAND Flash lapkákkal szerelt modell éppúgy lesz, mint PCI Express 4.0-s támogatással rendelkező megoldás.

Izgalmas üzleti SSD-ket hozott az SK Hynix

Az SK Hynix érdekes SSD kártyákat és meghajtókat jelentett be a minap, amelyek között már megtaláljuk a vállalat első olyan megoldását is, amely PCI Express 4.0-s csatolófelületet használ, méghozzá 96 cellarétegből álló 3D NAND Flash lapkákkal karöltve. Ezeken kívül egy másik érdekesség, egy 128 cellarétegből álló 4D NAND Flash lapkákkal felszerelt SSD kártya is feltűnt, ami az EDSFF E1.L formátum köré épül, azaz nagyon-nagyon hosszú – jelen esetben 318,75 milliméteres hosszról és 38,4 milliméteres szélességről van szó, természetesen a szabványnak kívánalmainak megfelelően.

Galéria megnyitásaUtóbbi, vagyis a PE8111-es SSD egy igazi különlegesség, hiszen már a legújabb, 128 cellarétegből álló, 1 Tb-es kapacitású lapka köré épül, amely a gyártó 4D NAND Flash technológiáját használja – ez nagyobb adatsűrűséget és kompaktabb felépítést kínál, mint az előző generációs megoldások.

A PE8111 esetében PCI Express 3.0 x4-es csatolófelület áll rendelkezésre, amelyen keresztül maximum 3400 MB/s-os maximális folyamatos olvasási- és 3000 MB/s-os maximális folyamatos írási tempó elérésére van mód. Ezekhez a sebességekhez igen impresszív véletlenszerű 4K-s teljesítmények társulnak, ugyanis olvasás terén 700 000 IOPS-os, írás terén pedig 1 000 000 IOPS-os szint elérésére van mód. Az EDSFF E1.L formátumú SSD kártya első kiadása várhatóan 16 TB-os adattároló kapacitással érkezik, de később egy 32 TB-os változat is készül belőle. A 16 TB-os modell első mintapéldányainak gyártását az év második felében kezdhetik meg. Ezeket az SSD kártyákat elsősorban olvasás-intenzív feladatkörökbe szánja a gyártó.

Galéria megnyitásaRajta kívül két egyéb megoldás is érkezik, amelyek a PE8010 és a PE8030 típusjelzést viselik, ám már nem SSD kártya, hanem normál meghajtó formájában kerülnek a megrendelőkhöz, csatolófelületként pedig U.2/U.3 portot használnak. Ezek az első olyan SK Hynix üzleti SSD-k, amelyek már PCI Express 4.0-s támogatással érkeznek, ami meg is látszik a sebességeiken.

A 96 cellarétegből álló 3D NAND Flash lapkákat ebben az esetben egy házon belül kifejlesztett vezérlő fogja munkára. Sebeségek terén akár 6500 MB/s-os folyamatos maximális olvasási-, illetve akár 3200 MB/s-os folyamatos maximális írási tempó elérésére is van mód, ami igen jól hangzik. A véletlenszerű olvasási és írási teljesítmény ebben az esetben sorrendben 1 100 000 IOPS-os, illetve 320 000 IOPS-os értéket képvisel, adattároló kapacitás terén pedig egészen 8 TB-is skálázódik majd s sorozat.

A P8010-es modellek elsősorban olvasás-intenzív feladatokra készültek, míg a P8030-asok elsősorban írás-intenzív feladatok esetén juthatnak szerephez.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap