Ivy Bridge késés: hivatalos infó és a csúszás oka

Ivy Bridge késés: hivatalos infó és a csúszás oka

Az elmúlt napok folyamán több pletyka is napvilágot látott, amelyek arról szóltak, hogy késni fognak az Intel Ivy Bridge processzorai, legalábbis a noteszgépekbe szánt példányok mindenképpen. A források akkoriban a késés okaként a felhalmozott Sandy Bridge raktárkészleteket jelölték meg, ugyanis szerintük a meglévő raktárkészleteknek ki kell ürülniük, mielőtt az új processzorok forgalmazása megkezdődik.

Most végre tiszta víz került abba a bizonyos pohárba, hála az Intel egyik munkatársának, Sean Maloney-nek, aki a cég kínai részlegének vezető alelnöke. A hivatalos forrásból származó információk alapján az Ivy Bridge processzorok a tervezetthez képest 8-10 héttel később kerülhetnek a boltok polcaira – igaz, Mr. Maloney szavaiból úgy tűnik, hogy pontos dátumot még nem tűzött ki a vállalat. A szakember nyilatkozata alapján az Ivy Bridge processzorral ellátott noteszgépek és asztali gépek értékesítése tehát április helyett majd csak valamikor júniusban kezdődhet meg. Az Intel szóvivője szerint ennek ellenére a gyártó korábbi tervei nem változtak, azaz az Ivy Bridge processzorok szállítása a második negyedév folyamán mindenképpen megkezdődhet.

A fenti információ mellett egy másik érdekességről is lehullott a lepel. A pletykák korábban arról számoltak be, hogy a hatalmas Sandy Bridge raktárkészletek miatt van szükség az Ivy Bridge processzorok piacra dobásának késleltetésére. A hivatalos forrásból származó információ szerint a 22 nm-es gyártástechnológia miatt indokolt a csúszás - a jelek szerint a technológia aktuális állapota nem teszi lehetővé a korábban tervezett startot.

Az illetékes szerint az új gyártástechnológiára történő átállás miatt raktárkészlet-finomhangolásra van szükség, amit még mindig értelmezhetünk úgy, hogy a gyártó időt biztosít az ODM partnerek számára, hogy azok megszabadulhassanak Sandy Bridge raktárkészleteiktől.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward