iTunes: Rövidesen indul a népszerűségi árazás

Az eredetileg tervezett április 1-nél majd' egy héttel később, 7-én lép életbe az iTunes népszerűségi árazása, amelynek keretében a legfelkapottabb dalok $1,29, míg a kevésbé favorizáltak gyakorlatilag fele ennyiért, 69 cent ellenében lesznek kaphatóak - a kettő közti nagy átlag pedig marad 99 cent.

iTunes: Rövidesen indul a népszerűségi árazás

Az eredetileg tervezett április 1-nél majd' egy héttel később, 7-én lép életbe az iTunes népszerűségi árazása, amelynek keretében a legfelkapottabb dalok $1,29, míg a kevésbé favorizáltak majdnem fele ennyiért, 69 cent ellenében lesznek kaphatóak - a kettő közti nagy átlag pedig marad 99 cent.

Ez az új árazási rendszer elvileg az igazi kereslet-kínálat alapú gazdaság elvét hivatott beemelni az almás cég online zeneboltjába is, ám ennek gyakorlatilag nyilván csak a második fele lehetséges, mivel a kínálat itt ugyebár korlátlan. Az azonban mindenképpen egy jó lépés, hogy figyelembe veszik az egyes számok keresettségét.

Elvileg ezzel jól járnak az újonnan induló zenészek is, mivel így nyilván olcsón indulnak az ő számaik is, aztán ha elegen kattannak rájuk, ők is felléphetnek a felsőbb körbe - míg a valóban világszerte favorizáltak esetében természetesen nem is lehet kérdéses az érték. Mindez tehát jól hangzik így leírva, de természetesen majd a gyakorlatban dől el minden.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward