iTunes: elérhetőek a DRM-mentes trackek

Az Apple az iTunes zenei áruházban néhány változtatást eszközölt, amelyeket minden különösebb hírverés nélkül vittek véghez. A vállalat az iLounge információi szerint mostantól felhasználóbarátabb módot kínál, ha valaki DRM védelemmel ellátott zenéit DRM mentessé szeretné változtatni. A korábbi gyakorlat az volt, hogy csak egy komplett zenei könyvtárat (albumot) lehetett DRM mentes verzióban megszerezni, számonként nem volt mód a frissítésre. Mostantól végre megoldható, hogy csak azokat a számokat szerezzék be a felhasználók DRM nélküli formában, amelyeket szeretnének, ugyanis végre megnyílt az út a számonkénti frissítés előtt is.

iTunes: elérhetőek a DRM-mentes trackek

Az Apple az iTunes zenei áruházban néhány változtatást eszközölt, amelyeket minden különösebb hírverés nélkül vittek véghez. A vállalat az iLounge információi szerint mostantól felhasználóbarátabb módot kínál, ha valaki DRM védelemmel ellátott zenéit DRM mentessé szeretné változtatni. A korábbi gyakorlat az volt, hogy csak egy komplett zenei könyvtárat (minden albummal) lehetett DRM mentes verzióban megszerezni, számonként nem volt mód a frissítésre. Mostantól végre megoldható, hogy csak azokat a számokat szerezzék be a felhasználók védelem nélküli formában, amelyekre szükségük van.

A DRM nélküli tartalomért továbbra is 30 centet kér a vállalat számonként, ezért cserébe a 128 Kbps-os bitrátájú zene helyett 256 Kpbs-osat kapunk. A trackenkénti 30 centes ár már jóval barátibb megoldás, mint az Apple korábbi eljárása, amelynek keretein belül vagy mindent, vagy semmit nem lehetett DRM mentes változatra konvertálni, ez pedig egyes esetekben jelentős költségekkel járt. A Gizmodo egyik szerkesztője például arról panaszkodott, hogy az 52 albumból álló zenei könyvtárát csak 250 dollár ellenében lett volna hajlandó az Apple DRM nélküli verzióra cserélni.

Ez a módszer végül is nem érhetett váratlanul senkit, ugyanis a vállalat a Macworld keretein belül már beszámolt az iTunes-szal és a DRM mentes számokkal kapcsolatos terveiről. Akkoriban arról volt szó, hogy rövid időn belül 8 millió DRM mentes track lesz elérhető az iTunes áruházban, amelyek a négy nagy zenei kiadó vállalattól származnak. A további tervek szerint március végére a teljes iTunes kínálat elérhető lesz DRM nélküli formában. Az új zeneszámok 0,69 és 1,29 dollár közötti áron érhetőek el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward