Shop menü

ITT EGY ÚJABB REDMI NOTE 12 VARIÁNS

Ezúttal egy 5G támogatástól mentesített, de Pro jelzővel illetett modell került terítékre.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Itt egy újabb Redmi Note 12 variáns

Ahogy tavaly a Redmi Note 11-ből több mint egy tucat különböző változat készült, úgy a Redmi Note 12 esetében is hasonló lehet majd a helyzet. 2022 októbere óta már kilenc készülék bukkant fel a Note 12 termékvonalon kisebb-nagyobb különbségekkel, és most itt a tizedik konfiguráció, a Redmi Note 12 Pro 4G.

Ez a készülék egy 6,67 hüvelykes AMOLED kijelzőt használ, ami támogatja a Dolby Vision tartalmak kezelését is, és egészen jó, 1100 nites fényerőre képes szükség esetén. A felhasznált panelről azt is tudni kell, hogy 120 Hz-es támogatással szolgál, és természetesen Full HD+ felbontású, a felülete pedig sík.

Galéria megnyitása

Noha a képernyő nagyon szép látványvilággal tud szolgálni, ami megjelenik rajta, az nem lesz olyan dicsőséges. Több forrás szerint is a korábbi MIUI 13 fut rajta, de ez még a kisebb probléma lenne. Állítólag még az Android 11 alapot használja a szerkezet. Bízunk benne, hogy ezen a ponton az információk nem fedik a valóságot, de több helyen is erről lehet olvasni.

Galéria megnyitása

A szerkezet 16 megapixeles előlapi kamerával rendelkezik, ennek köszönhetően korrekt minőségű önarcképek megörökítésére alkalmas. Videózásnál Full HD minőségről beszélhetünk, ami a videohívások alkalmával megfelelő lesz.

Galéria megnyitása

A hátlapra négy kamera került, és az elsődleges egység 108 megapixeles szenzort használ. Támogatott a képpontok összevonása, így nagyobb fényérzékenységet tud elérni, és PDAF eljárást használ a fókuszálás alkalmával. Van a fedélzeten egy 8 MPixeles ultraszéles látószögű kamera is, emellett pedig kettő jóval szerényebb egység zárja a sort, ezek csak 2 megapixelesek, makrózásra és mélységérzékelésre szolgálnak.

Galéria megnyitása

A Snapdragon 732G rendszerchipet használja a Redmi Note 12 Pro, ami már egyáltalán nem egy rossz alap, a tempóval normál használatban valószínűleg nem lesz probléma. Elérhető lesz a szerkezet 6 vagy 8 GB memóriával is, így több alkalmazás futhat párhuzamosan gond nélkül. A tárhely 128 vagy 256 GB-os kapacitással szolgálhat majd, és ezt bővíteni is lehet, amiről egyre ritkábban beszélhetünk.

Galéria megnyitása

Itt be kell érni a 4G LTE mobil hálózati modemmel, de sok helyen igazából még egyébként sincs túl nagy 5G lefedettség. A hálózatok fejlődése elég látványosan belassult a rossz gazdasági környezetben. No, de nézzük, mit tartogat még a Redmo Note 12 Pro 4G, mert van még itt miről beszélni. Rendelkezik a készülék 802.11ac szabványnak is megfelelő Wi-Fi-vel, Bluetooth 5.1 modullal, A-GPS vevővel, NFC chippel, valamint infravörös porttal is. Ezeken felül pedig még elmondható az is, hogy Dual-SIM-es.

Galéria megnyitása

Kétféle kék, szürke és fehér színben lesz elérhető a szerkezet. 8,1 milliméter vastag a háza, és 202 grammot nyom, szóval meglehetősen nehéz lett. A Redmi Note 12 Pro sztereó hangzással szolgál és a Dolby Atmost is támogatja. USB-C csatlakozó található rajta, és emellett jutott hely a 3,5 milliméteres Jack számára is, ami külön öröm. Az ujjlenyomat-olvasó a mobil oldalán található, így mindig könnyen elérhető.

Galéria megnyitása

5000 milliamperórás kapacitású akkumulátor került az újdonság burkolata alá. Ennek köszönhetően gond nélkül képes lesz két napig elmenni egy feltöltést követően. A töltés akár 67 wattos teljesítménnyel is történhet, ebben az esetben alig több mint 30 percet vesz majd igénybe a teljes feltöltés. Néhány perc alatt több órányi telefonálásra elegendő energiát lehet belepumpálni

Galéria megnyitása
.

A Redmi Note 12 Pro 4G Európában bukkant fel, jó eséllyel belátható időn belül elérhető lesz Magyarországon is. Németországban a hivatalos ajánlott fogyasztói ára 350 euróban lett meghatározva, ami nagyon sok ezért a konfigurációért, főleg akkor, ha tényleg az Android 11 fut rajta, és még a MIUI-ból sem a legújabbat használja.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére