Shop menü

ITT AZ ELSŐ 5K-S SAMSUNG MONITOR, A VIEWFINITY S9, AMI ÚJ SZINTRE EMELHETI A PRODUKTIVITÁST

A friss monitor számítógép nélküli kommunikációra és kikapcsolódásra éppúgy lehetőséget ad, mint színpontosságot igénylő feladatok elvégzésére, és a hosszú nap végén akár egy játékon keresztül is kiengedhetjük a fáradt gőzt.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Itt az első 5K-s Samsung monitor, a ViewFinity S9, ami új szintre emelheti a produktivitást

A Samsung egy meglehetősen jó felszerelt monitort dobott piacra a ViewFinity S9 formájában, ami elsősorban a tartalomgyártók és az otthoni felhasználók számára készült, de játékra is be lehet vetni, illetve PC nélküli kommunikációra, dokumentumok szerkesztésére és kikapcsolódásra is használható, hála a Tizen operációs rendszer sokoldalúságának.

Galéria megnyitása

A 27 hüvelykes képátlójú, sík kivitelben érkező kijelző a Samsung kínálatában elsőként büszkélkedhet 5K-s, azaz 5120 x 2880 pixeles natív felbontással, így a gyártó szerint az UHD felbontású modellekhez képest másfélszer nagyobb képtérrel gazdálkodhat, ami növelheti a produktivitást. Az IPS technológia köré épülő panel 600 nit fényerősséggel dolgozik, tipikus kontrasztaránya 1000:1 értéket képvisel, míg a GtG válaszideje 5 ezredmásodperc. A matt felületű panelhez HDR támogatás is jár, mögötte pedig villódzás-mentes háttérvilágítás dolgozik és szemkímélő üzemmódot is kapunk. A szokásos, 178 fokos betekintési szögekkel rendelkező panel 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes, színhűsége pedig igen jó, hiszen az sRGB színteret 100%-ban, a DCI-P3 színteret pedig 99%-ban képes lefedni, így pontos színmegjelenítést igénylő feladatokra is bevethető.

Galéria megnyitása

A termék egyébként okostelefon alapú intelligens színkalibrációt is támogat, amelynél kétféle üzemmód áll rendelkezésre. Az alaphelyzet a fehéregyensúly és a gamma értékének beállításával operál, de van professzionális üzemmód is, ahol már a színhőmérsékletet, a fénysűrűséget a színtartományt és a gamma értékét is testre lehet szabni. A kalibrálást úgy lehet elindítani, hogy az okostelefon kameráját a monitorra irányítjuk, majd a kalibrálás végén az elvégzett beállításokkal és a színpontossággal kapcsolatban egyaránt megkapjuk a szükséges infókat. A termék gyári kalibrációval érkezik és Pantone, illetve Pantone SkinTone tanúsítványt egyaránt kapott.

Galéria megnyitása

A 60 Hz-es maximális képfrissítési rátát támogató monitor 16:9-es képaránnyal rendelkezik, videó bemenetei között pedig egy Thunderbolt 4-es USB-C port, illetve egy Mini DisplayPort csatlakozó sorakozik. A Thunderbolt porton keresztül természetesen nemcsak az adatátvitelt, hanem az adott noteszgép akkumulátorának töltését is megoldhatjuk, méghozzá maximum 90 W-os teljesítmény mellett. Jelen van még a fedélzeten két darab beépített hangszóró, amelyek egyenként 5 W-os terhelhetőséggel bírnak, plusz beépített Wi-Fi 5 és Bluetooth 4.2 támogatás is rendelkezésre áll. Az USB hub ezúttal három darab USB-C portot kínál és a 3.0-s szabvány köré épül.

A gyári állvány jóvoltából a kijelző dönthető (-2/+15 fok), állítható a magassága (0-120 mm), valamint pivot/portré módba is forgathatjuk. Ha ez mind nem lenne elég, a VESA 100-as furatokon keresztül könnyedén felszerelhetjük a terméke fali konzolra, vagy éppen flexibilis karra is.

Galéria megnyitása

A Tizen operációs rendszerrel ellátott monitor kifejezetten karcsú, keskeny kivitelben kerül forgalomba, még távirányítót is mellékel hozzá a gyártó. A termék számítógép nélküli online kommunikációra (Google Meet) éppúgy van lehetőség, mint a Microsof t365 szolgáltatás használatára, illetve a SmartTV funkción keresztül még streaming szolgáltatásokat is igénybe vehetünk. Kapunk még SmartThings Hub támogatást, vezeték nélküli DeX támogatást, illetve Multi-View opció is rendelkezésre áll, plusz igény esetén távoli hozzáférésre is van mód. A termékhez egy 4K SlimFit kamera is jár, ami 4K-s felbontást és kristálytiszta képi világot ígér. Az almás eszközök tulajdonosai számára jó hír lehet, hogy Apple AirPlay támogatás is rendelkezésre áll, ami vezeték nélküli kijelző-tükrözést vagy kijelző-bővítést tesz lehetővé.

Galéria megnyitása

A Samsung ViewFinity S9 ma délelőtt óta már előrendelhető Magyarországon, kedvezményes ára 499 000 forint, az előrendelési időszak végétől kezdve azonban 599 990 forintos ajánlott végfelhasználói áron lehet majd elérni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére