Shop menü

ITT AZ ELSŐ 57 HÜVELYKES DUAL UHD GAMER MONITOR, AMI AKKORA, MINT KÉT DARAB 32 HÜVELYKES UHD MODELL

A Samsung Odyssey sorozatát erősítő újdonsággal közelebb kerülhetünk a 8K-s világhoz, legyen szó játékokról vagy egyéb tartalmakról. Csak a GPU is legyen partner ebben...
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Itt az első 57 hüvelykes Dual UHD gamer monitor, ami akkora, mint két darab 32 hüvelykes UHD modell

A Samsung egy hatalmas monitort tett le az asztalra, ami világelsőnek minősül a piacon, hiszen 57 hüvelykes képátlójú kijelzője Dual UHD felbontással rendelkezik, vagyis ebben a tekintetben akkora képteret kínál, mint két darab UHD monitor. Teljes képterület tekintetében olyan az újdonság, mintha két darab 32 hüvelykes képátlójú UHD monitort helyeznénk egymás mellé, viszont itt egyetlen nagy képterület áll rendelkezésre, nincs kávák által megtört összkép.

Galéria megnyitása

A 32:9-es képarányú Odyssey Neo G9 már önmagában is egy extrém monitor, de a Samsung szakemberei fokozni tudták a megjelenést, ugyanis a panel 1000R hajlítási sugárral készült, azaz segít elmélyedni a különböző tartalmakban. A 2392 világítási zónára osztott Quantum Mini LED háttérvilágításal rendelkező VA panel megkapta a VESA DisplayHDR 1000 tanúsítványát is, ugyanis 1000 nit maximális fényerősséggel rendelkezik HDR módban, ami remek vizuális élményt biztosít, hiszen a termék pontos színvisszaadással és kontrasztaránnyal büszkélkedik. A tipikus kontrasztarány a gyártói weboldal szerint 2500:1, míg a tipikus fényerősség 420 nit értéket képvisel. A panel 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes, színhőségére jellemző, hogy a DCI színteret 95%-ban tudja lefedni.

Galéria megnyitása

A mindössze 1 ezredmásodperces GtG válaszidő mellett 240 Hz-es maximális képfrissítési ráta is a kínálat részét képezi, amihez még AMD FreeSync Premium Pro támogatás is jár, azaz a dinamikusan váltakozó képfrissítési rátában rejlő lehetőségeket is élvezhetjük. Ez a funkció várhatóan a 48 Hz és a 240 Hz közötti frekvenciatartományon belül üzemel majd, ahogy az lenni szokott. A háttérvilágítás ezzel egy időben természetesen villódzás-mentesen üzemel majd.

Galéria megnyitása

A 7680 x 2160 pixeles natív felbontás mellett üzemelő monitort többféle videó bemeneten keresztül is meg lehet tölteni tartalommal, hála a DisplayPort 2.1 (1 db) és a HDMI 2.1-es (3db) videó bemeneteknek, valamint egy kétportos USB hub is jelen lesz a fedélzeten, a már megszokott fejhallgató kimenettel karöltve. Mint ahogy az a fenti értékből és a Samsung által használt Dual UHD kifejezésből is látható, ez nem egy 8K-s monitor, hiszen a natív 8K-s felbontás 7680 x 4320 pixelből áll, itt pedig csak a szélesség felel meg a 8K-s kijelzőkre jellemző értéknek, a magasság csak a fele (2160 pixel).

Az óriási monitorral gyakorlatilag kiválthatunk egy több monitorból álló megjelenítő rendszert, az egykijelzős rendszer pedig tökéletesen alkalmas lehet a kényelmes multitasking megvalósítására. A termék rendelkezik kép a képben (PiP) és kép a kép mellett (PbP) támogatással, vagyis egyszerre több eszköz képét és megtekinthetjük rajta. A kényelmet fokozza az Auto Source Switch+ funkció, amelynek köszönhetően azonnal megjelenhet a frissen csatlakoztatott eszköz képe a monitoron, nem kell a bemenetválasztással bajlódni.

Galéria megnyitása

A pontot az „i”-re az ergonomikus állvány teszi fel, ami mellé Core Lighting+ és CoreSync támogatás egyaránt jár, így a kijelzőn megjelenő tartalmak uralkodó színárnyalatai környezeti világításként is funkcionálhatnak. Az állvány a monitor magasságának állítását (0-120 mm), elforgatását (+/- 15 fok) és döntését (-3/+10 fok) teszi lehetővé. Szükség esetén a VESA 100 támogatásban rejlő lehetőségeket is kiaknázhatjuk, pivot/portré mód azonban a monitor méreteiből fakadóan nincs. Az újdonság állvánnyal együtt 1327,5 milliméter széles, 601 milliméter magas és 499,6 milliméter mély, tömege pedig 19 kilogramm. A termék maximális fogyasztása 300 W körül helyezkedik el.

Galéria megnyitása

A Samsung támogatásával augusztusban és szeptemberben a Samsung Odyssey Twitch csatornán speciális esemény keretén belül ünnepelik az 57 hüvelykes képátlójú Odyssey Neo G9 monitor rajtját, amelynek során a legnagyobb streamerek játszanak majd a legnépszerűbb játékokkal, és számos ajándékot is kisorsolnak majd. A legnagyobb nyeremény egy 57 hüvelykes képátlójú Odyssey Neo G9 monitorral ellátott gamer konfiguráció lesz, ami 10 000 dollár értéket képvisel.

Az új monitor rövidesen elérhető lesz előrendelésben, ára 2499 euró lesz.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére