Itt az egér, ami szkennerként is funkcionál

Az újdonságot hagyományos egérként és kézi szkennerként egyaránt bevethetjük otthon és az irodában.

Itt az egér, ami szkennerként is funkcionál

A számítógépes egerek piacán rengeteg termék közül választhatunk, így jó eséllyel találhatunk igényeinknek, ízlésünknek és pénztárcánknak megfelelő példányt. Néha-néha persze feltűnik egy-egy olyan egér is, amely valamely tulajdonságával alaposan kiemelkedik a szürke megoldások mezőnyéből - most is egy különlegesebb, rendhagyóbb modellről lesz szó.

Egy külföldi vállalat, az IRIS egy meglehetősen érdekes egérrel rukkolt elő, amely alap esetben egyszerű vezetékes egérként üzemel, amely USB 2.0-s porton keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez. Az újdonság a képek és a videó alapján jobb- és balkezesek számára egyaránt használható, ám különlegessége mégsem ebben rejlik.

Az IRIScan Mouse névre hallgató egér alján a gyártó mérnökei elhelyeztek egy szkennermodult, amely jól jöhet, ha hirtelen valamilyen dokumentumot vagy képet szeretnénk beszkennelni, de nincs késznél sem egy hagyományos szkenner, sem pedig egy többfunkciós irodai masina. Ekkor egyszerű dolgunk van: az új egeret csak mozgatnunk kell a beszkennelni kívánt dokumentum felett, majd a mellékelt szoftverben megjelenik a beszkennelt kép. Itt nem kell arra odafigyelni, hogy pontosan, sorról-sorra, átfedésben haladjunk az egérrel a művelet során - úgy végezzük a kézi szkennelést, ahogy nekünk tetszik, a szoftver úgyis hatékonyan összerakja a képet. A rendszer akár A3-as dokumentumok szkennelésére is használható.

A beszkennelt állományt optikai karakterfelismerő szoftver segítségével könnyedén szerkeszthetővé alakíthatjuk, így annak tartalma Excelben, Wordben és egyéb alkalmazásokban is módosíthatóvá válik. Az ehhez szükséges optikai karakterfelismerő alkalmazás természetesen jár az újdonsághoz. A beszkennelt dokumentumok könnyedén menthetőek, illetve akár emailként is egyszerűen és gyorsan továbbíthatóak, sőt, különböző tárhelyekre is feltölthetjük őket. A mellékelt szoftver segítségével egy kattintással megoszthatjuk az adott dokumentumot Twitteren vagy Facebookon keresztül. A szkennerként is funkcionáló egér maximum 400 dpi-s felbontásban tud szkennelni, az optimális eredmény érdekében azonban 300 dpi-s felbontást javasol a gyártó.

Az IRIScan már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 79 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward