Itt az Arctic új processzorhűtője, a Freezer 7 X

A Freezer 7 Pro megy, a Freezer 7 X jön – lezárul egy korszak. Aki viszont szerette a Freezer 7 Prót, az új modellt egyenesen imádni fogja, legalábbis az Arctic szakemberei erre számítanak, nem véletlenül.

Itt az Arctic új processzorhűtője, a Freezer 7 X

Az Arctic egy új modellel váltotta le nagy népszerűségnek örvendő processzorhűtőjét, a 10 évnél is régebben piacra dobott Freezer 7 Prót, amelynek a helyét egy teljesen átdolgozott megoldás, a Freezer 7 X veszi át. Az új modell a Freezer 7 Pro által kitaposott úton halad tovább, ám az optimalizációk jóvoltából közel 10%-kal jobb hűtőteljesítményt kínál, valamint ár tekintetében is versenyképes lesz.

Galéria megnyitása

Alapját két darab, egyenként 6 milliméteres átmérővel rendelkező hőcső adja, amelyek közvetlenül érintkeznek az adott processzor hővezető sapkájával, így a hőátadás hatásfoka jobb lehet. A hőcsövek egy 44 alumínium lamellából álló hűtőtömbnek adják át a termelődő hőt, az egyes lamellák pedig 0,4 milliméteres vastagsággal bírnak.

A megfelelő légmozgásról egy 92 milliméteres átmérőjű, FDB csapágyazással ellátott ventilátor gondoskodik, amely a 300 és 2000 RPM közötti fordulatszám-tartományon belül működik, hála a PWM alapú fordulatszám-szabályozásnak. A gyártó 0,3 Sone zajszintet adott meg a termék esetében, ami nagyjából 22,5 és 24,5 dB(A) közötti értéket takar.

Galéria megnyitása

A hűtőtömb egy része fekete műanyagborítást kapott a még elegánsabb megjelenés érdekében, ugyanakkor ez a levegő irányításában és a hűtőteljesítmény fokozásában is szerepet játszhat. A ventilátor egyébként nagyobb statikus légnyomás mellett üzemel, mint a korábbi megoldás, ami szintén segít a hűtőteljesítmény fokozásában, üzem közben azonban meglehetősen keveset fogyaszt, hiszen csak 0,07 A áramerősséget vesz fel – ez a 12 V-os üzemi feszültség mellett mindössze 0,84 W-os fogyasztást takar.

Galéria megnyitása

A 74,3 milliméter hosszú, 110,5 milliméter széles és 132,5 milliméter magas Freezer 7 X mindössze 425 grammot nyom mérlegen. Processzorfoglalatok terén az Intel LGA-115x, LGA-1200 és az LGA-775-ös tokozásokkal egyaránt kompatibilis, AMD fronton pedig az FM1/2(+), az AM3(+), illetve az AM4-es foglalatokra egyaránt fel lehet szerelni. A talpazatra némi MX-2-es hővezető paszta is kerül gyárilag, ami hatékonyan fokozza a hőátadást.

Az új processzorhűtő kompakt felépítése miatt még a magasabb memóriamodulok használatát sem akadályozza, hiszen nem lóg a memóriafoglalatok fölé, ám a magasabb modul ronthatja a hűtés hatásfokát, ugyanis némi akadályt képezhet a ventilátor előtt, így csökkenhet a bejutó friss levegő mennyisége. Hogy ez mennyire jelent problémát? Az első független tesztek egészen biztosan rávilágítanak majd.

Galéria megnyitása

A Freezer 7 X már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára pedig mindössze 19,99 dollár. A közeljövőben egy második modell is érkezik, amely dupla golyóscsapágyazással ellátott ventilátort kap – ez a modell a Freezer 7 X CO nevet kapja.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap