Itt a leggyorsabb GDDR5-ös chip a Hynix-tól

A Hynix, aki a memória piac egyik legfontosabb szereplője, most bemutatta legfrissebb fejlesztéseinek gyümölcsét. A vállalat elkészítette a leggyorsabb GDDR5-ös memóriát, amely a jelenleg forgalomban lévő leggyorsabb GDDR5-ös chipnél nagyjából 40%-kal nagyobb teljesítmény elérésére képes, ami bizony rendkívül szép eredmény.

Itt a leggyorsabb GDDR5-ös chip a Hynix-tól

A Hynix, aki a memória piac egyik legfontosabb szereplője, most bemutatta legfrissebb fejlesztéseinek gyümölcsét. A vállalat elkészítette a leggyorsabb GDDR5-ös memóriát, amely a jelenleg forgalomban lévő leggyorsabb GDDR5-ös chipnél nagyjából 40%-kal nagyobb teljesítmény elérésére képes, és ez bizony rendkívül szép eredmény.

A Hynix 7 Gbps-os videó memória chipje 54 nm-es csíkszélességgel készült, a termék 1 Gb-es kapacitással bír, ami 128 MB-nak felel meg. A H5GQ1H24AFR típusjelzésű 7 Gbps-os videó memória újdonság az 5 Gbps-os GDDR5-ös memóriáknál 40%-kal gyorsabb, így az egység másodpercenként 28 GB-nyi adat feldolgozására képes 32 bites adatsín alkalmazása mellett (ez 7GHz-es effektív órajelet feltételez). Az új, fejlettebb gyártástechnológiának köszönhetően nem csak a chip sebességét tudták megnövelni, hanem annak fogyasztását is sikeresen csökkentették. A fejlett technológia jóvoltából a memória modulok mindössze 1,35 V-os feszültségen üzemelhetnek.

A JEDEC szabványoknak minden tekintetben megfelelő 1 Gb-es Hynix újdonság főként felsőkategóriás termékekben, azaz játékkonzolokban és csúcskategóriás videokártyákban fog majd feltűnni, ahol a nagy teljesítményre fokozottabban szükség van. A Hynix jelenlegi nyilatkozatai alapján az új, 7 Gbps-os 1 Gb-es GDDR5-ös memória chipek sorozatgyártása várhatóan a 2009-es év első felében indulhat meg, ám ennél pontosabb dátum egyelőre nem áll rendelkezésre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward