Itt a Cooler Master első Bluetooth-os mechanikus billentyűzete

Az SK621-es modell vezetékes és vezeték nélküli módban egyaránt használható.

Itt a Cooler Master első Bluetooth-os mechanikus billentyűzete

A Cooler Master egy új, helytakarékos mechanikus billentyűzetet mutatott be, amely a kínálatban elsőként kapott Bluetooth 4.0-s támogatást, azaz vezeték nélküli módban is kényelmesen használható, de ha szükséges – például akkumulátortöltés idején –, természetesen vezetékes üzemmódban is használhatjuk. Az SK621-es billentyűzet egy normál klaviatúra méretének mindössze 60%-át teszi ki, így még az úgynevezett „tenkeyless”, azaz numerikus billentyűtömbbel nem rendelkező modelleknél is kisebb.

Galéria megnyitása

A kompakt kivitel ellenére így is alkalom nyílt a mechanikus kapcsolók bevetésére, hiszen a Cherry jóvoltából már rendelkezésre állnak a Cherry MX Low Profile kapcsolók, amelyek lényegében karcsúsított Cherry MX RED kapcsolóknak tekinthetőek, hiszen azonos karakterisztikával rendelkeznek, de 0,8 milliméterrel rövidebb nyomáspontjuk van és a teljes lenyomáshoz szükséges út is ennyivel csökkent. A billentyűk kiemelkednek a szálcsiszolt alumínium fedlap síkjából, „házuk” pedig átlátszó műanyagkeretet kapott, amely alól kiszűrődhetnek az RGB LED alapú világítás fényei. A mechanika felett vékony billentyűkupakokat helyeztek el, amelyeken természetesen szintén átszűrődik az RGB LED alapú világítás a megfelelő helyeken.

Galéria megnyitása

A beépített akkumulátorral rendelkező billentyűzet háttérvilágítás mellett 14 üzemórán át használható egyhuzamban, a háttérvilágítás mellőzésekor azonban már akár 4 hónapnyi üzemidőt is el lehet érni. Az akkumulátort a mellékelt USB-C kábelen keresztül lehet tölteni, amelynek másik oldala USB Type-A kivitelű, így sokféle konfigurációval kompatibilis.

Galéria megnyitása

Az új billentyűzet egy 32-bites Cortex M0 processzort is kapott, amelynek köszönhetően szoftver nélkül módosíthatjuk a billentyűzet bizonyos beállításait: váltogathatjuk a világítás effektjeit, makrókat programozhatunk valós időben, valamint a Windows Lock funkciót is bekapcsolhatjuk, ha éppen játékra kerül sor – mert az újdonság a gyártó szerint munka mellett kikapcsolódásra is hatékonyan használható. Aki szoftverre is vágyik a különböző funkciók finomhangolásához, természetesen azt is kap, ugyanis a billentyűzet mellé jár a vállalat által fejlesztett, könnyedén használható és jól áttekinthető Cooler Master Portal segédprogram is, ami ingyenesen letölthető, méghozzá innen.

További jó hír lehet a 6-key Roll Over funkció támogatása is, azaz egyidejűleg maximum 6 billentyű lenyomását képes érzékelni a termék. Az egy ezredmásodperces válaszidővel rendelkező billentyűzet 512 KB-nyi fedélzeti memóriát kapott, valamint a multimédiás funkciók vezérlését segíti gombok sem hiányoznak róla, amelyek az „Fn” gomb lenyomása mellett aktiválhatóak.

Galéria megnyitása

A Cooler Master SK621-es billentyűzete 293 milliméter széles, 103 milliméter mély és 29,2 milliméter vastag, tömege pedig nem több 424 grammnál. A termék hamarosan elérhető lesz forgalomban, méghozzá 119,99 dolláros áron, két év jótállással karöltve.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap