Shop menü

ISMÉT PIACRA KERÜLHETNEK A GEFORCE RTX 2060-AS ÉS 2060 SUPER VIDEOKÁRTYÁK?

A pletykák szerint igen, méghozzá azért, mert a többi modellből még mindig nem készül annyi, amennyire szüksége lenne a piacnak.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Ismét piacra kerülhetnek a GeForce RTX 2060-as és 2060 Super videokártyák?

Az Nvidia GeForce RTX 30-as sorozatának tagjait eléggé nehezen lehet elérni kereskedelmi forgalomban, ugyanis nem készül annyi videokártya, mint amennyire igény lenne, ez pedig hiányt és magasabb árakat eredményez. Legutóbb úgy tűnt, ebben a negyedévben végre javulhat valamelyest a modern videokártyák elérhetősége, ami mindenképpen pozitívum, azóta viszont felbukkant egy furcsa értesülés, amely alapján úgy tűnik, az elkövetkező hónapokban mégsem sokat javul a helyzet, ha ilyen lépésre kényszerül a vállalat.

Az Overclocking.com több forrásból is úgy értesült, az Nvidia hamarosan újra piacra dobhatja az előző generációt erősítő, Turing architektúra köré épülő GeForce GTX 2060-as és a GeForce RTX 2060 Super videokártyákat. A vállalat a források alapján már el is kezdte a rendelkezésre álló raktárkészlet szállítását, így annak egy része már meg is jelent a rendszerépítőknél, valamint az AIB partnereknél is.

Arra még nincs konkrét hivatalos magyarázat, hogy erre a lépésre pontosan miért is van szükség, hiszen a korábban bejelentett GeForce RTX 3060 rövidesen forgalomba kerülhet, ráadásul jó ár/teljesítmény aránnyal is rendelkezhet, így az előző generációs videokártyák nem igazán tűnhetnek jó választásnak mellette. Természetesen feltevések már vannak az üggyel kapcsolatban, ezeket azonban érdemes gyanakvóan kezelni.

Galéria megnyitása

A források alapján a GeForce RTX 2060 esetében 300 euró, míg a GeForce RTX 2060 Supernél 399 euró lehet az európai ajánlott végfelhasználói ár, ami kissé fura. Hogy miért? Mert 399 dollárért elvileg már ott a GeForce RTX 3060 Ti is, már amikor éppen kapható, ez a kártya pedig a fejlettebb Ampere architektúrát használja és teljesítményben is jobbnak ígérkezik, mint Turing alapú GeForce RTX 2060-as társai.

Nincs kizárva, hogy a vállalatnál úgy látják, a GA104-es és a GA106-os GPU-k gyártása nem javul a közeljövőben akkora mértékben, hogy zavartalanabbul kiszolgálhassák a piacot, mint most, éppen ezért a beragadt raktárkészletekkel próbálják meg áthidalni a videokártya-hiányos időszakot. No meg persze előbb-utóbb úgyis meg kéne szabadulni a régi grafikus processzoroktól, így ez egy remek alkalom lehet.

Az Nvidia egyelőre nem reagált a pletykára, de ahogy a helyzet változik, frissítjük hírünket.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére