Ismét egy lenyűgöző táblagép a Fujitsutól

A japán gyártó ezúttal sem okoz csalódást. Az Arrows Tab F-03G-ről szinte csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.

Ismét egy lenyűgöző táblagép a Fujitsutól

A főleg japánban tevékenykedő Fujitsu és Sharp mindig fel tud mutatni olyan táblagépeket és okostelefonokat, amik esetenként bizony iránymutatóak lehetnének a top gyártók számára is. Nincs ez másként ezúttal sem, a Fujitsu újdonsága ugyanis példásan teljesít szinte minden téren.

A készülék kézbevételét követően az első dolog, ami felkeltheti mindenki figyelmét, az a peremek teljes hosszán végigfutó sztereó hangszóró páros. Az Arrows Tab F-03G erőteljes, kellemes hangzásvilágot fog biztosítani, és persze a látvány sem lesz utolsó. Az előlapot uraló megjelenítő 10,5 hüvelyken összesen 2560 x 1600 képpontot mozgósít annak érdekében, hogy hibátlanul éles végeredmény fogadja a felhasználókat. A panel ráadásul OLED technológiával dolgozik, úgyhogy a 288 PPI-s pixelsűrűséghez tágas betekintési szögek, valamint igazán kontrasztos és élénk színvilág társulhat – no, meg a valamelyest jobb fogyasztása sem elhanyagolható előnye az OLED-nek. Még egy gondolat erejéig az előlapnál maradva, érdemes az előlapi kamerát is szemügyre venni. A fény- és közelségérzékelők mellett egy 1,3 MPixeles fotók és 720p-s videók készítésére és közvetítésére alkalmas kamera is jelen van, amely hasznos társnak bizonyulhat videócsevegések esetén. A tervezés során a Fujitsu a főkameráról sem feledkezett meg, sőt, egy igazán nívós egység került bevetésre. A hátoldalon található megoldás már 8,1 megapixeles, és a mozgóképfelvételek tekintetében is jobb minőséget fog produkálni, de egy dolog nagyon hiányzik mellőle: a LED-es vaku.

A színfalak mögé tekintve egy Snapdragon 801 szériás lapka fogadja az érdeklődőket. A Qualcomm chipje itt négy darab 2,3 GHz-es órajelen üzemelő Krait 400 processzormagnak ad otthont, melyekhez egy 578 MHz-es Adreno 330 grafikus egység is kapcsolódik. A rendszernek 2 GB-nyi memóriát osztottak ki a mérnökök, így ilyen tekintetben biztos nem lesz ok a panaszra, nagyon elszántan kell ugrálni az alkalmazás között ahhoz, hogy ez szűkösnek bizonyuljon. Az Arrows Tab F-03G eleve igencsak tekintélyes, 64 GB-os tárkapacitással szolgál, pluszba pedig még microSD kártya kezelésére is felkészítették, így a bővítését is meg lehet oldani. Az Arrows család legfrissebb tagját ellátták 4G LTE modemmel (150 Mbps), így utazás közben is problémamentesen lehet majd internetezni róla. Továbbá van a tablet tarsolyában 802.11 b/g/n/ac szabványoknak megfelelő Wi-Fi DLNA-val és Miracasttal megtoldva, Bluetooth 4.0 modul aptX-szel, NFC chip és A-GPS vevő, ami a GLONASS műholdak segítségéhez is folyamodhat a rugalmasabb és pontosabb navigálás érdekében. Sőt, a kapcsolati képességei közül még az ANT+ támogatás sem hiányzik, amit jellemzően a különböző fitneszkiegészítők használnak a vezeték nélküli kommunikáció során. Az operációs rendszer szerepét az Android 4.4 KitKat fogja betölteni rajta, ezt pedig még egy helyenként átalakított felhasználói felülettel és néhány extra lehetőséggel is megfűszerezték.

A szerkezet kialakításakor minden apróságra odafigyeltek, ebből fakadóan például a hátlap nem fényes, hanem matt, és még egy finom textúrát is kapott, hogy az ujjlenyomatok mellett az apró karcokat is kevésbé látványosan gyűjtse. A szigetelések minden irányból tökéletesek, ezáltal bírja majd az apró porszemeket és a váratlan vízbe merüléseket is (IP58). A hófehér színbe burkolózó táblagép 8,5 milliméter vastag testet öltött, ami ugyan távolról sem kiemelkedően jó, nem úgy, mint a tömege. Az újdonság mindössze 433 grammot nyom, ami több mint 3 dekás előny az olyan konkurensekhez mérten, mint a Galaxy Tab S 10.5 vagy az iPad Air, egyedül az Xperia Z2 Tablet (426 gramm) veszi fel vele a versenyt. A Fujitsu mérnökei azonban sokkal izmosabb akkumulátort tudtak belepréselni ebbe a súlyba, mint a Sony szakemberei, az Arrows Tab F-03G ugyanis egy 7840 mAh-s kapacitással büszkélkedő telepből táplálkozik. A légies könnyedséghez ezáltal kiemelkedően jó üzemidő fog párosulni. Ráadásul azzal a problémával sem kell különösebben számolnia a felhasználóknak, hogy mennyire sok időt vesz majd igénybe a feltöltés, ugyanis gyorstöltő mechanizmussal is felvértezték az eszközt. Végül ki kell még emelni mellette, hogy van a kelléktárában egy ujjlenyomat-olvasó is, amivel igazán biztonságossá tehető a használata.

A Fujitsu Arrows Tab F-03G megjelenési dátuma és ajánlott fogyasztói ára még nem ismert. Vélhetően azonban nem kell már rá sokat várni rá, hiszen sorra kapja meg a debütáláshoz szükséges minősítéseket, a napokban például a Bluetooth hitelesítésén esett át sikeresen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward