IPS alapú ASUS TuF Gaming monitor 1 ezredmásodperces válaszidővel

A VG249Q típusú monitor FreeSync támogatással érkezik, és nézői szemeinek védelméről is gondoskodik.

IPS alapú ASUS TuF Gaming monitor 1 ezredmásodperces válaszidővel

Az ASUS egy újabb TuF Gaming sorozatú monitort készített, ami egy 23,8 hüvelykes IPS panel köré épül. Az egyszerű dizájnnal érkező, sallangoktól mentes monitor „csak” 1920 x 1080 pixeles natív felbontást kínál, viszont képfrissítési rátája kellően magas, 144 Hz-es, ehhez pedig FreeSync támogatás is társul (48-144 Hz), így a Radeon sorozatú videokártyák mellé jó választás lehet a termék. És később a GeForce-ok mellé is, ha kiérdemli a FreeSync Compatible tanúsítványt. Az új panel egyébként gyors is, hiszen 1 ezredmásodperces válaszidővel rendelkezik.

Galéria megnyitása

A 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képes panel esetében 1000:1 tipikus kontrasztarányra, illetve 250 cd/m2-es maximális fényerősségre számíthatunk. A betekintési szögek természetesen kellően szélesek, 178 fokosak, a panel színhűségére pedig jellemző, hogy 72%-ban képes lefedni az NTSC színteret. A szemeink védelme érdekében Low Blue Light támogatás is rendelkezésre áll, a háttérvilágítás pedig villódzásmentesen dolgozik.

Galéria megnyitása

A VG249Q típusjelzéssel ellátott megoldás ELMB (Extremely Low Motion Blur), illetve Shadow Boost támogatással egyaránt rendelkezik. Előbbi a háttérvilágítás segítségével próbálja csökkenteni a gyors mozgásokból eredő elmosódások mértékét, míg utóbbi a kijelző sötétebb területeit próbálja világosabbá varázsolni, így a rejtőzködő ellenfeleket könnyebb észrevenni. Ezen felül a GamePlus szolgáltatás is a kínálat részét képezi, így például OSD alapú célkereszt, FPS számláló, illetve időmérő is helyet kaphat a kijelzőn.

Galéria megnyitása

Az új monitor videó bemenetei között egy HDMI, egy D-Sub és egy DisplayPort csatlakozó sorakozik, de ezeken kívül egy 3,5 milliméteres Jack Audió bemenetet is kapunk. A hangzásról két darab 2 W-os sztereó hangszóró gondoskodik. Gyári állvány terén egy remekül testreszabható megoldás áll rendelkezésre, ami a kijelző döntésére (-5/+20 fok), elforgatására (+/- 62 fok), illetve magasságának állítására biztosít lehetőséget (0-150 mm). Extraként VESA 100 támogatást is kapunk, amelynek köszönhetően konzolra, illetve flexibilis fali karra egyaránt felszerelhető a megjelenítő.

Galéria megnyitása

Az ASUS TuF Gaming VG249Q rövidesen megjelenhet kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói áráról azonban egyelőre nem esett szó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap