iPhone 12: Dual-SIM vagy 5G, válasszatok

iPhone 12: Dual-SIM vagy 5G, válasszatok

Az iPhone 12 szériát az Apple 5G hálózati modemmel vértezte fel, méghozzá nem is akármilyen módon, hiszen mindegyik termékénél lehet számítani a mmWave frekvenciatartomány támogatására is, ami azért manapság még eléggé ritka. A legtöbb mobilban csak a Sub-6 tartomány szupportja a biztosított. De van egy kis bökkenő egyelőre az 5G-vel.

Az újdonságok jelenleg választás elé állítják a felhasználókat a Dual-SIM és az 5G esetében. Az okostelefonokat lehet kettő hálózaton használni, készül belőlük klasszikus dupla SIM slotos modell és beágyazott SIM-es megoldás is. Viszont, ha valaki kettő SIM-et akar használni bármilyen formán, legyen az egyik csak eSIM, akkor az 5G-ről le kell mondani.

Galéria megnyitása

Ez így eléggé furcsán veszi ki magát, de jelenleg ezzel számolnia kell a vásárlóknak. Ha kettő hálózati kapcsolatot kell kezelnie egy iPhone 12 szériás mobilnak, akkor maximum 4G LTE kapcsolatot tud létesíteni. Viszont a MacRumors arról számolt be, hogy ez nem végleges dolog. Állítólag az Apple dolgozhat azon, hogy ezen változtasson, és valószínűleg egy szoftverfrissítéssel fog jönni a megoldás.

Az Apple-höz közel álló szaklap egy belsős Verizon dokumentumban vélt felfedezni olyan információt, hogy az iPhone 12 esetében lesz Dual-SIM mellett is 5G szupport biztosítva. Viszont mivel az Apple semmilyen információt nem közölt a hírrel kapcsolatosan, így ennél közelebbit nem tudunk. Nem ismeretes, hogy mikor készülhet majd el a problémát kiküszöbölő frissítés, ha valóban lesz ilyen.

Galéria megnyitása

És, ha már itt tartunk, arról sem szólt a fáma, hogy milyen 5G hálózati modemet használ az Apple, de nagy valószínűséggel nem támogatja az egység a VoNR, vagy másképpen Vo5G-t. Ez azt jelenti, hogy a hívásokat egyébként sem lehet majd az 5G hálózatokon, az eddigieknél is jobb hangminőség mellett bonyolítani. Az 5G azt is lehetővé tenné, hogy a felhasználók közötti beszélgetés természetesebb legyen az alacsonyabb késleltetés révén.

El kell azt mondani, hogy nem egy Apple sajátosság, hogy a Dual-SIM és az 5G nem hozható össze. Vannak még olyan okostelefonok, amiknél választani kell. De persze olyan mobil is kapható, ami nemcsak, hogy boldogul az 5G-vel kettő SIM használata mellett, hanem mindkét SIM-et képes 5G hálózatra kapcsolódva mendzselni. A MediaTek néhány újabb rendszerchipje mellett lehet ezt megoldani. És a fentebb említett VoNR támogatás is kivitelezhető már a MediaTek fejlesztései révén.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap