Intézményesített szexuális zaklatás miatt ütik tovább a Ubisoftot a bíróságon

A vállalat láthatóan nem tud szabadulni a helyzetből, a beadványban előkerült a vezérigazgató neve is.

Intézményesített szexuális zaklatás miatt ütik tovább a Ubisoftot a bíróságon

A Solidaires Informatique nevű francia jogvédő szervezet keresetet adott be a bíróságon azzal vádolva a Ubisoft csoportot, hogy eltűrte az intézményesített szexuális zaklatást. Az ezzel kapcsolatos ügyekről mi is rendszeresen beszámoltunk az elmúlt hónapokban.

Az ügyek kirobbanása óta több mint egy év telt el, azonban a Solidaires Informatique magyarázata szerint eddig tartott, amíg begyűjtötték az összes bizonyítékot és tanuvallomást. "2020 júniusában több mint egy tucat vallomás tűnt fel a közösségi médiában és különböző újságokban, melyekben az áldozatok szexuális zaklatásról számolnak a Ubisofton belül, és ami fölött a humán erőforrás osztály folyamatosan szemet hunyt, védte a zaklatókat és elhallgattatta az áldozatokat" - írják a bíróságnak.

A beadványban a következő nevek kerülnek elő, többek között:

  • Tommy François, aki korábban a Ubisoft alelnöke volt, és aki a beadvány szerint a pozícióját kihasználva több embert is zaklatott,
  • Serge Hascoët, a Ubisoft egykori kreatív igazgatója, aki szintén a pozícióját kihasználva több embert zaklatott, és a beosztottjait sem igazán gátolta meg ilyen tevékenységekben,
  • Serge Hascoët asszisztense, aki kihasználva a közelségét a főnökéhez, több embert zaklatott,
  • Cécile Cornet, a Ubisoft globális humánerőforrás igazgatója, aki mindezek fölött kvázi szemet hunyt,
  • A humánerőforrás részleg több embere, akik részt vettek az áldozatok elhallgattatásában,
  • valamint Yves Guillemot vezérigazgató, aki ellen nincs konkrét vád, hanem mind az egész vállalat vezetőjeként tartják felelősnek.

"Azonban a legfontosabb, hogy a beadványunk az egész Ubisoftot, mint vállalatot veszi célba, amiért felállított, fenntartott és megerősített egy olyan rendszert, ahol a szexuális zaklatást tolerálták és a zaklatók pozícióban tartását előnyösebbnek ítélték a profit szempontjából, mint az alkalmazottak védelmét. A felsővezetés a humánerőforrás részleg védelme alatt létre tudott hozni egy az egész cégre kiterjedő rendszert".

Persze ez elmúlt egy évben azért történtek dolgok. François, Hascoët és Cornet már kiléptek a vállalattól a vádaskodások miatt, és őket követte Yannis Mallat, a Ubisoft Canada vezetője, valamint Maxime Beland, a vállalat egy másik alelnöke. Yves Guillemot vezérigazgató többször is bocsánatot kért az esetek miatt, azonban magát nem tartotta és nem is tartja felelősnek. Egy külsős partner segítségével vizsgáltatta meg a céget és vezetett be változtatásokat, hogy a jövőben a Ubisoft a "technológiai ipar egyik legkiválóbb" munkahelye lehessen.

Az alkalmazottak azonban nincsenek meggyőződve arról, hogy egyáltalán történt-e valami. Az biztos, hogy lement néhány tréning, és a felsővezetők is kaptak valamiféle továbbképzést, azonban sokan úgy vélik, hogy ezzel csak megpróbálták elkenni a dolgot és érdemleges változások továbbra sincsenek.

Erre jutott a Solidaires Informatique is a beadvány megírásakor. Az ügyvédjük, Maude Becker szerint az intézményesített szexuális zaklatás vádja rendkívül ritka eset Franciaországban, így a lehető legkeményebben megfogalmazott dokumentummal és megfelelő mennyiségű bizonyítékkal szerettek volna a bíróságra menni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap