Interaktív monitor és USB-C portos töltőkocsi a Dell műhelyéből

A Dell számos új termékkel rukkolt elő, amelyek elsősorban az oktatásban juthatnak szerepet az elkövetkező hónapok során.

Interaktív monitor és USB-C portos töltőkocsi a Dell műhelyéből

A Dell több új termékkel jelentkezik, amelyek elsősorban az oktatásban jöhetnek jól. Az újdonságok között megtaláljuk a 75 hüvelykes képátlóval rendelkező interaktív monitort (C7520QT), a Latitude 3300-as sorozatú noteszgépet, valamint egy speciális töltőkocsi is lapul itt, ami egyszerre akár 36 darab USB-C portos eszköz töltésére képes.

Érintőkijelzős interaktív monitor 4K-s felbontással és 75 hüvelykes képátlóval

A Dell speciális terméke elsősorban az osztálytermeket veszi célba, ám olyan területeken is jó szolgálatot tehet a nem is oly távoli jövőben, ahol fontos szerephez jut az együttműködés, illetve a csapatmunka. Az IPS panellel felszerelt, széles betekintési szögeket kínáló panel matt, az ujjlenyomatoknak is ellenálló bevonatot kapott, ami megakadályozza a zavaró tükröződések kialakulását. Nézői szemeit a ComfortView technológia kíméli, ami segít a kékfény kibocsátás csökkentésében, így kevésbé fárasztja a szemeket, mint hagyományos társai.

Galéria megnyitása

A 75 hüvelykes képátlójú panelhez InGlass Multi-Touch érintő támogatás, illetve két darab passzív érintőceruza is jár, a rendszer egyszere akár húsz ujj követésére is képes, így kiválóan használhatják egyidejűleg akár többen is. A kijelzőre ujjal és passzív tollal egyaránt rajzolhatnak a diákok, a különböző tartalmakat pedig tenyerükkel is letörölhetik. Az új monitor gyakorlatilag minden olyan interaktív szoftverrel kompatibilis, amely megfelel az iparági szabványoknak, így egyebek mellett a Flat Frog Whiteboatd alkalmazással és számos egyéb, csoportmunkát segítő szoftverrel is használhatjuk. Ötletes szolgáltatás a Dell Screen Drop funkció, amivel az eltérő magasságban dolgozó felhasználók lehetőségeit lehet kiegyenlíteni: ehhez csak az oldalt elhelyezett gombokat kell igénybe venni, amelyekkel 3 különböző magasság közül lehet kiválasztani azt, ami leginkább kézre áll.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az új monitor házába igény esetén Dell OptiPlex Micro számítógép is építhető, így kompakt, helytakarékos rendszert hozhatunk létre, ha szükséges. Ekkor különösen jól jöhet az AV-kocsi, ami egy kerekes állvány, ezzel ugyanis sokkal könnyebb átvinni a monitort egyik teremből a másikba. Maga a kijelző egyébként távolról is menedzselhető, ami nagyban megkönnyíti a rendszergazták és az informatikai szakemberek dolgát. A videó bemenetek között három darab HDMI és egy DisplayPort csatlakozót találunk, de néhány USB port is szerepel a kínálatban, ahogy az a fenti galéria egyik fotóján is látszik.

Az új interaktív monitor várhatóan késő tavasszal jelenik meg kereskedelmi forgalomban, áráról egyelőre nincs hír.

Dell Latitude 3300 Education

Az új noteszgépeket a terepmunkához, a bűnüldözéshez, valamint a segélyszolgálatok és hadsereg számára fejlesztett technológiák tapasztalataira támaszkodva úgy alakította ki a Dell, hogy a diákok a lehető legtartósabb eszközökkel rendelkezzenek az osztálytermen belül, illetve azon kívül is. Éppen ezért az új notebookok megfelelnek a 15 MIL-STD szabvány követelményeinek. Az újdonságok kibírják, ha akár 80 centiméternél is magasabbról fémre ejtik őket, 120 centiméter magasságból pedig furnérra érkezve sem lesz bajuk. A tervezők ezzel együtt folyadékálló, zárt billentyűzettel is felszerelték az újdonságokat, valamint az iskolaudvaron tapasztalható megpróbáltatásokra is felkészítették őket – például a kiforduló zsanérra, illetve a 10 centiméterről minden szögből érkező mikrocseppekre is. A több ezernyi tesztciklus alkalmával minél életszerűbben próbálták reprodukálni azokat a valós veszélyeket, amelyek egy tantermi eszközt élettartama során érnek.

Galéria megnyitása

Az osztálytermekbe szánt noteszgép család tagjai kétmagos Celeron, kétmagos Pentium, illetve Core i3 és Core i5 sorozatú processzorral rendelkezhetnek. A strapabíró noteszgépek 4-16 GB-nyi fedélzeti memóriát kapnak. A 13,3 hüvelykes kijelző HD vagy Full HD felbontással működhet: előbbi érintő támogatás nélkül, utóbbi érintő támogatással érkezik, de mindkettő tükröződés-gátló bevonatot kap. Az adatok tárolásáról 64 GB-os eMMC, illetve 128 GB-os vagy 256 GB-os SSD gondoskodik, optikai meghajtó pedig természetesen nincs – maximum USB-s példány jöhet szóba, ha szükséges.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A csatlakozók között egy HDMI videó kimenet, két USB 3.0-s port, egy USB Type-C csatlakozó, egy Gigabites Ethernet port, egy microSD memóriakártya-olvasó, illetve egy kombinált fejhallgató és mikrofon port található. Az új notebookok háromféle akkumulátorral érhetők el, amelyek közül a négycellás, 56 wattórás képviseli a csúcsot. A gyártó szerint az újdonságok akár 16 óra 52 perces akkumulátoros üzemidő elérésére is képesek – azt nem részletezték, hogy ezt mely modellel, milyen körülmények között sikerült elérni.

A Latitude 3300 Education noteszgépek sötétszürke, matt felületű házzal rendelkeznek, megjelenésükre hamarosan számíthatunk.

USB-C portos töltőkocsi

Galéria megnyitása Így kell elképzelni egy töltőkocsit (a képen a CT36U18-as modell látható) A fenti termékek mellett egy Dell Compact USB-C Charging Cart névre keresztelt különlegesség is érkezik még, ami az USB-C portos noteszgépekhez passzol, mint amilyen a fentebb bemutatott sorozat. A töltőkocsi összesen 36 darab USB-C töltőponttal rendelkezik, így egyszerre egy egész osztály noteszgépeit is képes tölteni, ehhez viszont 12 ampernyi áram leadására képes 230 V-os fali aljzatra is szükség van. Az Egotron szabadalmaztatott PowerShuttle töltéskezelő rendszerét használó töltőkocsi 40%-kal gyorsabban végez a feladattal, mint a szabványos rendszerek, mindezt biztonságosan, hatékonyan teszi. A töltőkocsi azért is kényelmes, mert nem kell a több tucatnyi noteszgéphez külön elosztókat és kábeleket használni, elég csak minden noteszgépet élére állítva behelyezni a megfelelő, számozott fiókba, a többit elvégzi az említett töltéskezelő rendszer.

A Dell Compact USB-C töltőkocsi várhatóan tavasz végén jelenik meg, árával kapcsolatban még nincs információ.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap