Intelligens hangszóróval bővült a Huawei palettája

A kínai alakulat egy meglehetősen olcsó és kompakt megoldást leplezett le, ami minden bizonnyal sokak érdeklődését keltheti fel.

Intelligens hangszóróval bővült a Huawei palettája

A Huawei által bemutatott hangkeltő egész egyszerűen az AI Speaker névre hallgat, és a képeken meglehetősen hasonlít az Apple által alkotott HomePodra, viszont egészen más ligában rúgja majd a port. A kínaiak terméke úgy lett megtervezve, hogy olcsón hozzáférhető legyen, és széles közönséget érjen el.

A Huawei szeptemberben mutatta be az első olyan hangszóróját, ami digitális asszisztens szolgáltatással megtoldva érkezett és rengeteg hangutasítást tudott megfelelően kezelni. Az AI Cube a hangszórón felül magában foglalt egy 4G LTE technológiát használó hálózati modemet is, és egy kicsit hasonlított a felépítésében a Google Home-ra – a nevével ellentétben semmilyen szinten sem hajazott kockára. Az IFA 2018 keretében bemutatott termék után most itt a cég második ilyen megoldása, és ez már nem szolgál olyan extrával, mint a hálózati egység, tényleg csak egy hangszóró, ami digitális asszisztenssel van felvértezve. Sajnos ennél a masinánál nem a Google Assistant, és nem is az Amazon Alexa került elő, hanem a Xiaoyi szolgáltatást veszi igénybe és vonultatja fel. Ez alapján elképzelhető, hogy nem lesz globálisan elérhető, de erről konkrétumokat nem árult el a Huawei egyelőre. A rendszer fontos jellemzője, hogy a család minden tagja bátran igénybe veheti majd akár személyre szabott kérdésekkel, utasításokkal is, mivel több személy azonosítására lesz képes a hangminták alapján.

Galéria megnyitása

A készülék túlnyomórészt szövetes borítással lett ellátva, a felső része plasztik, és ide került néhány kulcsfontosságú kezelőszerve egy világító gyűrűbe foglalva. Megvásárolható lesz ez az újdonság sötétebb és világosabb árnyalatú szürkében is. Van egy gomb, amivel le lehet kapcsolni a termék beépített mikrofonját, amikor éppen biztosan nem lesz rá szükség, állítható innen a hangerő, és van egy dedikált kezelőszerv a hívások fogadására, kezdeményezésére is. Összesen hat mikrofon található az AI Speakerben, és ezek körbe vannak elhelyezve a hangszóró tetején, hogy minden irányból megfelelően hallja a különböző utasításokat.

Galéria megnyitása

A szerkezet nem a nagy teljesítményéről lesz híres, mindössze 10 wattos a benne található 2,25 hüvelykes hangszóró, de van kettő passzív mély egysége is, melyeknek köszönhetően kellően gazdag lesz a hangzásvilága. Ráadásul jó minőségben szólalhat majd meg, ugyanis a zenei és az akusztikai terület fejlesztését állítólag a dán Dynaudio szakemberei is jelentősen segítették egy kollaboráció keretében. Biztosított a Histen technológia is, amit a vállalat már régóta alkalmaz a mobilok és a táblagépek esetében, ez például jobb térhangzásról gondoskodik. A HiLink szolgáltatás pedig azért felel majd, hogy minél több kapcsolódó lakáskiegészítőt (lámpákat, zárakat, légkondicionálókat, termosztátokat, stb…) lehessen róla kezelni hangutasításokkal.

Galéria megnyitása

A Huawei AI Speaker először Kínában kerül a boltok polcaira, és mindössze 400 jüanos ajánlott fogyasztói árat szabott neki a vállalat, ami átszámítva nagyjából 60 dollárnak felel meg. Ez alapján a Google Home Minivel és az Amazon Echo Dottal lehet leginkább egy lapon említeni, bár azok egy kicsit olcsóbbak, mert csak 50 dollárt kóstálnak, de első blikkre ezeknél sokkal jobb élményt lehet majd elérni az AI Speakerrel, legalábbis ami a zenei oldalt illeti.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap