Intel Skylake alapú pici PC a Shuttle-től

A DH170-es modell alig nagyobb, mint egy félbehajtott A4-es lap, fedélzetén mégis jelen van minden, amire egy kompakt PC esetében szükség lehet.

Intel Skylake alapú pici PC a Shuttle-től

A Shuttle legfrissebb apró asztali számítógépe az Intel Skylake platformjára támaszkodik és barebone kivitelben, azaz adattároló, processzor és rendszermemória nélkül kerül az üzletek polcaira – ezeket a komponenseket a leendő tulajdonosnak saját kezűleg kell beszereznie és beszerelnie. A DH170-es modell 1,3 literes űrtartalommal rendelkező háza mindössze 43 milliméter magas, anyaga pedig acél, így a benne lapuló hardverkomponensek kellő védelmet élveznek. Az újdonság meglehetősen mostoha körülmények között is remekül helytáll, hisz akár 50 Celsius fokos környezeti hőmérséklet esetén is stabilan, megbízhatóan működik.

A ház belsejében egy Intel H170-es lapkakészlet köré épülő alaplap található, ami LGA-1151-es tokozású Intel Celeron, Pentium vagy Core sorozatú processzorokat fogad, de csak maximum 65 wattos TDP-ig. A processzor mellé maximum 16 GB-nyi DDR3L-1600 MHz-es rendszermemória társítható, amit két So-DIMM foglalatba lehet pakolni. Az adattárolókat egy 2,5 hüvelykes bővítőhely várja egy SATA 6 Gbps-os porttal karöltve, de akár PCIe alapú M.2-es SSD is elfér a házban, viszont csak maximum 2260-as formátumig bezárólag. Az alaplap tartalmaz még egy félmagas kártyákat fogadó Mini PCI Express x1-es bővítőhelyet is, ami például WiFi modulnak adhat helyet – a ház hátulját az antennák fogadására már fel is készítették.

A Shuttle újdonsága két Gigabites Ethernet porttal rendelkezik, amelyek egy Intel I211-es és egy i219LM típusú vezérlőhöz kapcsolódnak. Mindkét vezérlő rendelkezik Wake-on-LAN támogatással, valamint Teaming funkcióval is.

Az audió vezérlő szerepét ezúttal egy Realtek ALC662-es megoldásra osztották. A videó kimenetek között két DisplayPort és egy HDMI csatlakozót találunk – előbbiek 60 Hz-es, utóbbi pedig 30 Hz-es képfrissítési ráta mellett tudja továbbítani a 4K-s tartalmakat a megfelelő megjelenítő felé. A rendszer akár három önálló kijelző kezelésére is képes.

A ház előlapján két USB 2.0-s és két USB 3.0-s port lapul, de találunk itt SD memóriakártya-olvasót, fejhallgató kimenetet és mikrofon bemenetet is, plusz a szokásos ledeket sem spórolták le. A hátlapon két Gigabites Ethernet port, két DisplayPort és egy HDMI videó kimenet, két USB 2.0-s és két USB 3.0-s port, valamint egy RS232-es és egy konfigurálható RS232-es port sorakozik.

A 19 centiméter hosszú, 16,5 centiméter széles és 4,3 centiméter magas újdonság alig nagyobb, mint egy félbehajtott A4-es lap, így helytakarékosan alkalmazható. A DH170-es modell a VESA keretnek köszönhetően falra vagy monitor hátuljára is felszerelhető, tápellátásáról pedig 90 wattos külső tápadapter gondoskodik.

A Shuttle DH170-es modellje rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 244 euró lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward